Brev:
Amning og væk fra eftermadning
Hej Helen.
D. 13/3 kom vores søn til verden og han er helt vidunderlig.
Jeg har dog haft lidt amme udfordringer, da jeg ikke har haft mælk nok og han ikke tog ordentligt fat i starten. Med hjælp fra barselsafdelingen, har jeg prøvet forskellige tiltag - bl.a. ved at skulle anvende en brystpumpe efter hver amning + amme på begge bryster i 20 min + amme hver 3. time.
Da jeg ikke har haft mælk nok, har vi været nødsaget til at give modermælkserstatning – og det har skam været fint nok, da han trives og tager så fint på. Men jeg ønsker virkelig at kunne slippe af med at skulle eftermade med modermælkserstatning.
Den fremgangsmåde jeg ammer efter nu er flg.: Jeg ammer hver 4. time (fra slut amning til opstart af ny amning) i ca 40 min på det ene bryst og derefter hvis han viser interesse for det, som han altid gør, så får han toppen af det andet bryst i ca 10 min. Og herefter får han modermælkserstatning, som ligger mellem 35-65 ml. ...
...
Ofte når jeg ammer, er han meget vågen og på lige fra starten og i løbet af amningen holder jeg ham i gang, for at han ikke skal falde i søvn og hyggesutte, bl.a. ved at pusle ham mm. Det er meget få gange at han skriger når han bliver ammet. Men til gengæld, når han får modermælkserstatning, så udbryder han et højt skrig, når jeg skal fylde mere mælk i det lille medicinbæger som han drikker af. Hvordan kan det være?
Og hvordan lyder min amme fremgangsmåde for dig?
Min sundhedsplejerske har anbefalet mig at amme ham i 30 - 40 min., da han derved får den fede/mættende mælk. Men hvordan ved jeg om det er 30 eller 40 min som er sufficient? Føles brystet mere blødt eller hvad?
Og så tænker jeg lidt på, om jeg i dagtimerne skal amme hver 3. time og om natten kun hver 4. time? Vil det ha en positiv effekt?
Er der evt. et naturprodukt eller lignende jeg kan tage som supplement, som har en positiv effekt på øget mælkeproduktion?
Venligst Marie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.