Brev:
Manglende rytme
Kære Helen,
Jeg vil lige starte med at sige dig tak for en rigtig god side :-) - Jeg har netop meldt mig ind, men har adskillige gange hentet stor hjælp i mange af de problemstillinger du har hjulpet andre med herinde.
Jeg har en dejlig lille dreng på 9 uger, og han trives og udvikler sig rigtig fint.
Mit spørgsmål går, som overskriften siger, på at jeg stadig synes han mangler lidt rytme i sin hverdag. Hans dage er endnu meget forskellige, og det gør at de ting jeg forsøger at skabe rutine omkring, ofte ikke helt kan lade sig gøre.
Fx vil jeg gerne bade ham hver aften - som en del af en putterutine - men somme tider falder han i søvn efter et måltid der måske ligger kl. 17.30 - 18, og så kan han sove helt til kl. 23. For at få mad og falde i søvn stort set med det samme igen.
I dagtimerne er hans rytme også meget forskellig fra dag til dag. Somme tider går der 2 timer mellem hans måltider, andre gange 4 - og enkelte gange er der gået helt op til 5-5,5 timer. Og der er heller ikke rigtig nogen rød tråd i hans lure, hverken antal eller længde. Nogle ...
... dage sover han virkelig meget, andre igen sover han kun max en time ad gangen, og vil kun sove når han ligger hos mig.
Vi kan stort set aldrig putte ham i vågen tilstand, men kan som oftest først lægge ham når han er faldet i søvn hos mor eller far.
Hvis det er helt normalt, at han i denne alder stadig ikke har en særlig fast døgnrytme, så vil jeg slå koldt vand i blodet og "vente på ham" :-) Men det er for hans skyld jeg gerne vil skabe lidt rutiner og mønstre - da jeg tænker at det er med til at skabe tryghed omkring ham.
Indtil videre har jeg bare ladet ham sove når han har haft brug for det, og så må aftenbadet eller formiddagsturen med barnevognen undværes - eller hvad jeg nu havde tænkt mig.
Jeg vil lige nævne, at jeg er stoppet med at amme for små 3 uger siden, og han får nu flaske. Det er ikke hver dag at han er helt oppe og få 1/6 af sin vægt at spise. Ind imellem kan der gå 2-2,5 døgn mellem han har afføring - kan det også have noget at gøre med hans svingende søvn- og spisemønster?
Glæder mig til at høre fra dig :o)
Venlig hilsen
Anja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!