Annonce

Annonce

Svar: Har mistet interessen for sutten


18. marts 2010

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Jane

At skifte til en anden sut er en mulighed, om det vil virke tør jeg ikke sige, men det kan prøves :)

Om det er normalt at børn i denne alder mister interessen for sutten, tja, det kan sagtens forekomme, ligesom børn kan afvise bryst eller afvise flaske. Det lyder dog hos jer, som om at sutten afvises fordi det er noget andet han prøver at fortælle jer og jeg synes faktisk det lyder som et sundhedstegn og et eller andet sted også som et modenhedstegn. Når I prøver at give ham sutten og han tager den og smider den, så er det jo en måde, hvorpå han fortælle jer "det er ikke sutten jeg vil have, det er ..." og det er så her I virkelig skal på arbejde, for hvad er det så han vil eller ikke vil ...

På engelsk kalder man sutten for en pacifier, på dansk for en narresut og begge begreber er jo et eller andet sted meget sigende. For nogle gange bruges sutten jo netop til at "lukke munden på barnet" eller til at "snyde" barnet med og det er jo egentlig meget forkert ... Men hvad gør man så, når barnet f.eks. græder? Jo man finder ud af, hvad problemet er, løser det og barnet holder op med at græde!

Det lyder meget firkantet jeg ved det godt, men ...


Annonce

... et eller andet sted så er det faktisk meget rigtigt og jeg synes I er nødt til at acceptere at jeres dreng afviser sutten og vil noget andet. Det kan så være at I skal sidde lidt hos ham, holde hænderne på hans krop, holde ham i hånden i stedet. Det kan også være at han ikke har brug for jeres kontakt, men hellere vil, at I lader ham ligge lidt for sig selv, lader ham tumle lidt omkring i sin seng, hvorefter han så triller om på maven og falder i søvn ...

En puttebamse, sutteklud osv. kan naturligvis forsøgt introduceret, men de fleste børn er mellem 12-18 måneder inden de rigtigt tager en sådan ting til sig. Det kan dog stadig være udmærket at forsøge med den alder jeres dreng har og I kan godt prøve om en stofble trukket igennem sutten, vil være noget han synes om.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Masser af børn bruger ikke sut, andre børn har den kortvarigt og for atter andre børn er sutten det kæreste eje og noget som er utrolig svært at slippe ... at jeres dreng lige nu afviser den synes jeg et eller andet sted man må respektere og så må I prøve at finde ud af, hvad han vil i stedet for :)

Rigtig meget held og lykke, håber I kan bruge mine tanker lidt videre.

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce