Brev:
Søvn og mælk - 15 mdr.
Kære Helen.
Jeg har tidligere skrevet for at få et godt råd til afvænning fra natflaske med mme for vores tvillinger på snart 15 mdr. Det lykkedes i først omgang også fint, men i en peridode med sygdom fik vores datter atter mælk om natten, og nu har vi svært ved at komme ud af det igen.
Hun har altid været en dårlig sover. Vi synes vi har prøvet alt hvad vi kan komme i tanker om:
Hun kommer tidligt i seng (18.30), da hun ellers bliver overtræt, vi laver rolige aktiviteter inden sengetid, har et fast putteitual med tandbørstning, godnathistorie og –sang, dæmpet belysning, afslappende musik at falde i søvn til og kedelige rutiner i løbet af natten. Alligevel vågner hun hver eller hver anden time og skriger som besat.
I øjeblikket er det helt slemt - hun vil ikke ligge i sengen, ikke bæres og ikke siddes selv når hun vågner om natten. Hun skriger og laver flitsbue og kaster sig rundt så jeg næsten ikke kan holde hende. Får hun mælk i sutteflaske falder hun næsten omgående i søvn. Hvad sker der mon? Er det bare ...
... hysteri eller skal vi tænke i andre baner? Hun har lige fået dræn i ørerne, så det burde ikke være det og hun virker i øvrigt rask. Det virker som om hun har lidt luft i maven, og det letter nogen gange hvis hun får pruttet lidt, men kan vi gøre noget i den hensenende?
Om dagen er det lidt varieret hvor godt hun sover. Vuggestuen er begyndt kun at give hende en middagslur, da de har haft svært ved at få hende til at sove to gange, og det betyder at hun er træt om aftenen og i første omgang falder nogenlunde nemt i søvn.
Ofte sover en af os på hendes værelse, for at kunne prøve at dysse hende hurtigst muligt til ro inden hun også vækker sin bror (som sover i et andet værelse), men det virker heller ikke rigtig nu, og vi er alle ved at være helt desperate af søvnmangel. Hendes bror sover fint, bortset fra at han i sygdomsperioder o.l. lider af night terror attacks.
Skal vi mon prøve helt at droppe mælken? Og er det i så fald bedst at trappe langsomt ud eller bedre at stoppe fra den ene dag til den anden?
Hilsen os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.