Svar: Forvirret baby
Hej med dig
Jeres datter gennemgår lige nu en stor udvikling, hun er i separationsfasen, hvor hun på den ene side søger at adskille sig lidt fra jer, men hvor hun af samme grund også naturligt vil være mere tryghedssøgende og søge langt mere fysisk kontakt end tidligere. Du oplever det sandsynligvis også når du går ind i en andet rum, hvis hun er i stuen og du går i køkkenet, så græder hun og protesterer, fuldstændig ligesom når du prøver at putte hende i egen seng om aftenen.
Hun er stadig så lille at hun ikke forstår, hvor du går hen, når du går fra hende. Hun kan ikke forholde sig til at du er lige på den anden side af væggen, når du går føler hun sig forladt og alene. Børn der som din datter rejser sig, strækker armene op signalerer "gå ikke fra mig" skal man lytte til og blive hos. Det er et udtryk for psykisk smerte og det handler ikke om at hun prøver grænser eller er ulydig. Hun er inde i en periode, hvor hun har brug for at du bliver hos hende og hvis du prioriterer dette får du langt bedre søvnvaner fremover :)
Som udgangspunkt er det altid en god idé at lade barnet falde i ...
... søvn, der hvor man ønsker barnet skal sove. Derfor er det ganske fint at hun puttes i egen seng. MEN, når dette ikke dur lige nu og hun liggende hos dig, falder i søvn i løbet af få minutter, så synes jeg faktisk du skal lade hende falde i søvn hos dig. Det er ikke ensbetydende med at hun skal sove i din seng hele natten.
Hvis du gerne vil have hende til at sove på eget værelse, så kunne det være en mulighed at du lagde dig med hende på en madras på børneværelset. Du kunne give hende den nærhed hun havde behov for og så gå fra hende, når hun sov. En anden mulighed er at du lader hende falde i søvn i din seng, sikrer dig at hun ikke kan falde ned og slå sig og inden du så selv skal sove, så giver du hende en flaske og flytter hende i forbindelse hermed til hendes egen seng. Hvor hun så sover indtil næste morgen tidlig.
Uanset om du gør det ene eller det andet, så skal det være til at holde ud for jer begge og som sagt er hun lige nu i en alder, hvor det er naturligt at være mere tryghedssøgende og trygheden skal hun have :)
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.