Brev:
Søvnfaser - 2 mdr.
Hej Helen
Nu blev det min tur til at skrive til dig.
Først vil jeg fortælle, at jeg har haft utrolig glæde af din brevkasse i de første uger efter ankomsten af min datter.
Min datter er nu 9 uger og det går generelt godt. Efter en svær start med en slem bristning og en amning der ikke rigtig ville går det godt nu. Jeg er fysisk ovenpå igen og amningen kører. Måtte holde pause i 3 uger hvor jeg malkede ud og gav flaske. Nu ammer jeg fuldt og det går rigtig godt.
Vi har fået en pige med stort temperament og en pige som er meget sensitiv. Vi har lige skulle finde ud af hvordan vi taklede dette overfor familiebesøg og et ellers travlt familieliv med to store halvsøskende. Det går også bedre nu.
Mit spørgsmål går på hvornår man kan regne med at de selv kan komme igennem de forskellige søvnskift?
Min datter har uroligt svært ved at selv at komme igennem det og skal hjælpes hver gang med sutten lidt vuggen osv. Det er værst når hun står udenfor og sover... og ingenting om natten. Der klare hun det selv... Hvad sker der når hun står udenfor?
Jeg har den sidste uge arbejdet intenst med at lære hende at stå ude. Hun har indtil nu stået i vores bryggers, men da det er vores eneste indgang er det ikke holbart i længden.
Min rytme med putning er således.
Jeg tilbyder hende lidt at spise ...
... og har selvfølgelig tjekket at hun er tør. Hun putter ved mig med sin sut og falder relativt nemt til ro. Jeg sidder gerne stille med hende. Når jeg kan høre vejrtrækningen er rolig og hun faktisk sover får hun hue og udetøj på. Hun bliver puttet i barnevognen og tit letter hun lige på øjenlåget og ser hvor hun er. Sætter hende ud og bliver stående lidt så jeg er sikker på hun sover. Jeg vugger ikke barnevognen.
De næste 45 min. sover hun dejligt, men præcis efter 45 min. vågner hun og skal her have hjælp til at komme videre med søvnen. Jeg har læst herinde at jeg skal forsøge at lade være at vugge barnevognen og er nu holdt op med dette.. de fleste gange. Nogle gange er det nødvendigt for at få ro på igen, men jeg stopper lige inden hun sover igen så hun falder i søvn med barnevognen i ro. Mathilde vågner så yderligere med 45.min mellemrum ca indtil hun har sovet ca 3 timer. Så virker hun frisk og vil gerne med ind.
Jeg vil meget gerne hjælpe hende til selv at klare disse skift, men er usikker på hvor længe det tager at lære hende og om det overhovedet kan lykkes.
Når de en vis alder hvor alderen også hjælper dem med at sove igennem skiftene?
Håber det er fyldestgørende informationer for at give et svar på mit spørgsmål.
Tak for en super brevkasse og nogle gode svar.
Hilsen
Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.