Svar: Kosttilskud under graviditet
Kære Lisa
Flere og flere kvinder tager naturlægemidler og kosttilskud under graviditeten og det kan ikke udelukkes, at nogle ting er gode at tage - men der er også risici ved det.
Alt hvad man indtager af forskellige stoffer, uanset om det er lægemidler, naturlægemidler eller kosttilskud vil indebære en risiko for bivirkninger og der vil blive overført stoffer via blodbanen til barnet. Mængden og koncentrationen varierer naturligvis efter hvad det er man indtager, men barnet vil naturligt få en vis mængde overført og da erfaringerne med det er minimalt, så synes jeg umiddelbart at man skal tænke sig om.
Jeg vil umiddelbart ikke anbefale hverken Bio-Strath eller Echinacea under graviditet og amning, simpelthen fordi der ikke er erfaringer nok omkring, hvad det gør ved det ufødte eller meget lille barn. Er du i tvivl bør du dog altid drøfte det med ...
... din læge eller din jordemoder :)
Sundhedsstyrelsen anbefaler at man som gravid spiser almindelig sund og varieret kost og følger de 8 gængse kostråd. De anbefaler at man spiser fisk flere gang om ugen, undgår lever og for meget kaffe, te og cola og ikke spiser eller drikker upasteuriseret mælk eller ost.
Derudover anbefales det at man tager et dagligt tilskud af folinsyre (400 mikrogram), fra man planlægger graviditet og de første 3 måneder af graviditeten.
At man begynder med et dagligt jerntilskud på 40-50 mg ferrojern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten.
At man hele graviditeten igennem tager et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram.
Har man derudover behov for ekstra, så anbefales det at man spiser en helt almindelig multivitamintablet.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med en evt. familieforøgelse :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to