Svar: Graviditet anden gang
Kære Camilla
Det er dybt frustrerende når man tager rigtig meget på i graviditeten, for de fleste gange skal det jo af igen bagefter og det glider ikke lige så let af, som det gled på ... Derfor er det også super godt, at du er opmærksom på at spise sundt - herunder spare på sukker og usundt fedt (de sunde fedtstoffer f.eks. fra fisk har både du og især dit ufødte barn brug for) og at du sørger for at få motion og bevæge dig hver dag.
Det kan naturligvis ikke udelukkes, at du allerede har en del væske i kroppen og at det også spiller ind på vægten. Dine 'ammedepoter' sætter sig på hofter og lår og bare det at du har været gravid og har født før, vil naturligt give 'bredere bagdel' end du havde som helt ung pige ... :)
Men det er stadig vigtigt at du tænker på vægten og hvad du spiser, hvordan du bruger dig selv. Det er super godt at du hver dag går fra ...
... arbejde 45 minutter i rask tempo. Du sidder heller ikke stille, når du kommer hjem, og har en 2 årig der også kræver sin mor og det lyder derfor som om at du får brugt en del energi.
Du er en høj pige og tåler måske at tage mere på end de gennemsnitlige anbefalinger. At du ender med at tage 15 kg på vil sandsynligvis være meget passende og det er bestemt ikke sikkert at du når op på 20kg, selvom din erfaring siger dig, at du tager mest på sidst i graviditeten. Graviditeter er ikke ens og det er vægtøgninger heller ikke. Men det betyder stadig ikke at du skal spise skumbananer i stor stil - fortsæt dine gode spisevaner, spist sundt og sunde fedtstoffer i især fisk, sørg for at få protein og fibre, spis ikke for to og hold dig så igang - så kan du vist ikke gøre mere :)
Dejligt at få lov til at følge dig her på sidelinien med nummer 2 :) Fortsat held og lykke med det hele.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.