Annonce

Annonce

Svar: Løfte 2 årig søn, når gravid igen


19. januar 2010

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Rikke

Du bør som udgangspunkt ikke løfte særlig meget, når du er gravid. Det er naturligvis rigtig svært at efterkomme, når man er mor til en på 2 og bor på 4. sal ...

Når man løfter tunge ting, så vil det generelt være en belastning for kroppen. Det giver i første omgang ofte smerter hen over lænden og i bækkenet og det kan også medføre for kraftige plukveer, blødning fra livmoderen osv.

Det anbefales normalt at man ikke løfter mere end 12 kg de første måneder af graviditeten og den samlede løftemængde bør ikke overstige 1000 kg pr dag. Efter 6 måned reduceres dette til det halve, her bør man ikke løfte mere end 6 kg og den samlede løftemængde bør ikke overstige 500kg om dagen.

Du skal naturligvis være opmærksom på at løfte korrekt, når du løfter og det vil sige at du skal knibe sammen i din bækkenbund, rette din ryg og bruge dine lårmuskler til at løfte med. Det er også vigtigt at du bærer byrden du løfter tæt ind til kroppen. Hvis du mærker det mindste ubehag, så er det ikke godt, så løfter du for meget og det har hverken du eller dit ufødte barn godt af.

Det er vigtigt at du får skabt nye vaner i forhold til din 2 ...


Annonce

... årige dreng. Det er naturligvis vigtigt at han ikke føler sig afvist og han skal stadig have plads på dit skød, nusses, kærtegnes, tumles med osv. men det er en god idé at lære ham at han selv kan kravle op til dig eller at du sætter dig ned i hans højde.

Når han skal skiftes, så giv ham en skammel eller trappestol, som han kan kravle op på, så han selv kravler videre derfra op på puslebordet. Når I skal op af trapperne derhjemme, så prøv at motivere ham til at gå selv, hold ham i hånden, leg en leg osv. for at få ham til at gå - jeg ved godt det er svært og bliver han helt ulykkelig og er alt for træt, så må du jo bære ham - men tænk meget på din arbejdsstilling, når du løfter ham op og hold ham tæt til din krop.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Arbejdstilsynet har lavet en vejledning om gravide og ammendes arbejdsmiljø. Den hedder At-vejledning A.1.8, Januar 2009 og ligger på arbejdstilsynets hjemmeside. Jeg skal sende dig et link :)

Hvis dine arbejdsforhold ikke kan tilpasses den situation du står i som gravid, så er det ofte nødvendigt med en sygemelding. Det vil du få af din egen læge eller af jordemoder/læge på sygehuset.

Rigtig meget held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:

D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:

Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.

Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce