Svar: Problemer med maven og putning
Hej med dig
Det er rigtig godt at bibeholde laktulose, det er vigtigt at maven fungerer ellers går det ud over jeres datters indtag af mælk og dermed ud over hele hendes trivsel. I skal ikke være bekymrede omkring laktulosen, der sker ikke noget ved at hun får det længe!
I skriver at I allerede har forsøgt med forskellige flaskesutter. Her er lidt forskellige muligheder:
Avent har en air-flex sut, som skulle bedre mælke-gennemstrømning og give en bedre spiserytme.
Iiamo flow flaskesutter har et indbygget anti-kolik ventilationssystem, hvor sutteflaske og flaskesut selv regulerer luftindtaget. Iiamo er de nye flasker, som kan medbringes og opvarme.
Chicco laver flaskesutter med "anti-kolik-system"
Pigeon har lavet ventilsutter, der har et lille hul i kanten. Det har to formål: 1) hullet forhindrer, at sutten klapper sammen, på grund af vacuum og 2) hullet giver mulighed for at justere mælkestrømmen, ved at stramme skruelåget (så løber mælken langsommere) eller løsne skruelåget (så løber mælken hurtigere). I kan altså her justere ind, så det passer bedst muligt til den måde jeres datter spiser på.
Og ...
... der findes sandsynligvis også mange andre muligheder, det var mere for at nævne et par stykker, hvis I nu ikke havde forsøgt med dem ...
Med hensyn til gråd, når hun skal overgive sig til søvnen, så er der nogle børn der har det sådan, at de ligesom er nødt til at græde lidt. Man taler om at de har lidt overskudsenergi der ligesom skal af på den måde, de græder i 3-5 minutter, hvorefter de så kan slappe af og falde roligt i søvn. Hvis I er sikre på at puttetidspunktet er rigtigt og at jeres datter er mæt og parat til at blive puttet, så prøv at se det om lidt overskudsenergi der skal ud, inden hun kan overgive sig fuldt til søvnen.
Det kan derudover ofte være en god idé at svøbe hende inden I giver hende flasken. I kan elevere hendes hovedgærde, hvor hun ligger ved at komme en pude ind under madrassen og så give hende flasken, der hvor I ønsker hun skal sove. Det at blive skiftet, svøbt og puttet og så først der få flasken, kan nogle gange gøre at barnet overgiver sig til søvnen på en roligere måde for alle parter :) Det kan så ændres hen af vejen, det er ikke problematisk nu.
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.