Annonce

Annonce

Brev:

Natteravnen


4. januar 2010

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Natteravnen

Kære Helen

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at få skrevet til dig.

Vi har en dejlig søn på lidt over 7 uger. Han er relativ nem om dagen, men vi har svært ved, at få ham til at sove om natten.

Der er ikke et egentlig mønster og enkelte nætter (mellem 1 til 2 på en ugen), sover han hele natten fra omkring midnat.

Vi har prøvet at etablere et fast godnat ritual, der starter med amning, herefter bad og til sidst svøber vi ham i hans dyne, og forsøger at vugge ham i søvn. Vi synes ikke, at ritualet med bad har gjort en forskel, men vi har nok ikke forsøgt længe nok? Det blev vist kun til 4-5 aftener i træk med bad hver aften, da han så pludselig faldt i søvn kl. 22 (uden bad) og sov hele natten. Nu kommer han kun i bad hver 2. eller 3. aften, men vi synes ikke badet virker hverken positivt eller negativ på hans nattesøvn.

De nætter hvor han er svær at få til at sove, falder han som regel i søvn mellem 4 og 6 om morgenen. I den sidste vågne time virker han meget overtræt og falder ofte ...


Annonce

... i søvn efter lang tids gråd eller ved mit bryst. På dette tidspunkt har han ofte været vågen mellem 4 til 6 timer i træk, hvilket jeg synes virker meget længe for et barn på 7 uger.

Vores sundhedsplejerske (en belgisk jordmoder) siger, at vi blot skal ligge ham i seng, og han må græde i op til 10 til 15 min, inden vi tager ham op og trøster ham – for så at lægge ham tilbage igen. Jeg synes, det er alt for længe for et så lille barn at græde uden rigtig trøst, så det har vi ikke prøvet. Vores læge siger, at han på et tidspunkt vil vokse fra natteroderiet, og vi bare skal vente og se tiden an.

Om dagen og aftenen er han nem at få til at sove, og når han virker træt, svøber vi ham i hans dyne, vugger ham i armene og han sover i løbet af 5 minutter.

Mit spørgsmål er så selvfølgelig: kan vi gøre noget for at få ham til at sove om natten? Eller skal vi bare væbne os med tålmodighed, som lægen siger? Hvornår kan man prøve at etablere en ”søvnrytme” både om dagen og om natten?

Mange hilsner
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce