Annonce

Annonce

Brev:

Natteravnen


4. januar 2010

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Natteravnen

Kære Helen

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at få skrevet til dig.

Vi har en dejlig søn på lidt over 7 uger. Han er relativ nem om dagen, men vi har svært ved, at få ham til at sove om natten.

Der er ikke et egentlig mønster og enkelte nætter (mellem 1 til 2 på en ugen), sover han hele natten fra omkring midnat.

Vi har prøvet at etablere et fast godnat ritual, der starter med amning, herefter bad og til sidst svøber vi ham i hans dyne, og forsøger at vugge ham i søvn. Vi synes ikke, at ritualet med bad har gjort en forskel, men vi har nok ikke forsøgt længe nok? Det blev vist kun til 4-5 aftener i træk med bad hver aften, da han så pludselig faldt i søvn kl. 22 (uden bad) og sov hele natten. Nu kommer han kun i bad hver 2. eller 3. aften, men vi synes ikke badet virker hverken positivt eller negativ på hans nattesøvn.

De nætter hvor han er svær at få til at sove, falder han som regel i søvn mellem 4 og 6 om morgenen. I den sidste vågne time virker han meget overtræt og falder ofte ...


Annonce

... i søvn efter lang tids gråd eller ved mit bryst. På dette tidspunkt har han ofte været vågen mellem 4 til 6 timer i træk, hvilket jeg synes virker meget længe for et barn på 7 uger.

Vores sundhedsplejerske (en belgisk jordmoder) siger, at vi blot skal ligge ham i seng, og han må græde i op til 10 til 15 min, inden vi tager ham op og trøster ham – for så at lægge ham tilbage igen. Jeg synes, det er alt for længe for et så lille barn at græde uden rigtig trøst, så det har vi ikke prøvet. Vores læge siger, at han på et tidspunkt vil vokse fra natteroderiet, og vi bare skal vente og se tiden an.

Om dagen og aftenen er han nem at få til at sove, og når han virker træt, svøber vi ham i hans dyne, vugger ham i armene og han sover i løbet af 5 minutter.

Mit spørgsmål er så selvfølgelig: kan vi gøre noget for at få ham til at sove om natten? Eller skal vi bare væbne os med tålmodighed, som lægen siger? Hvornår kan man prøve at etablere en ”søvnrytme” både om dagen og om natten?

Mange hilsner
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce