Brev:
Gode råd i forbindelse med flytning
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig, fordi vi har en dreng, som ikke er en af de modigste små børn i verden - han kaster sig ikke nysgerrigt over 'fremmede mennesker' og bliver let ked af det, hvis f.eks andre børn i vuggestuen tager legetøjet fra ham.
Selv om han er glad for sin vuggestue, og bestem har gode dage, hvor han drøner rundt og leger, så er der også dage, hvor han helst sidder på skødet af pædagogerne i vuggestuen og kigger på de andre børn. Jeg ved godt, der er forskel på børn, og det er som sådan heller ikke fordi, jeg ser et problem i denne opførsel. Min mand og jeg prøver selvfølgelig bare at give ham den tryghed han har brug for, og opmuntringen til at møde verden.
MEN, mit spørgsmål går på, hvordan vi bedst håndterer en kommende flytning. Vi flytter den 1. februar, men kan ikke forvente at få en institutionsplads før engang tidlig sommer. På den måde kan man jo sige, at flytningen (fra lejlighed til ...
... hus) bliver på en 'langsom' måde, hvor han stadig beholder sin velkendte dagligdag i vuggestuen. Men vi tænker selvfølgelig også på, hvordan vi som familie bedst får dagligsdagslogistikken til at gå op, og derfor om vi skal skrive vores dreng op til alternative institutioner.
Lige nu har vi ham kun skrevet op til integrererede institutioner i den nye kommune, fordi jeg gerne vil skåne ham for skiftet først til ny vuggestue, og kort derefter til børnehave. Men gør vi ham en bjørnetjeneste ved at 'skåne' Jonathan på denne måde? Eller hvad siger du til muligheden for at finde en dagplejeplads til ham? Det er jo en mere rolig dag med færre børn, men også her skal han jo alligevel skifte til børnehave en dag, og jeg vil heller ikke tage ham helt ud af en dagligdag, hvor han mister kontakten til mange børn, og dermed måske bliver endnu mere pylret - og dermed 'chokket', når han skal i børnehave.
Tak for dine råd.
Hilsen drengens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.