Annonce

Annonce

Brev:

Rytme for en rask og aktiv dreng


28. december 2009

Alder:
7 mdr.

Rytme for en rask og aktiv dreng

Hej Helen,

Jeg har en dejlig aktiv dreng på 7 måneder. Han er glad og aktiv. Sidder selv uden støtte i lange perioder af gangen og elsker blot at iagttage andre mennesker omkring sig. Han er meget nysgerrig og sluger med store nysgerrige øjne alle indtryk til sig.

Netop denne nysgerrighed udgør nok også en del af problemet. Han er nemlig begyndt ikke at gide at spise skemaden. Vi startede med grød, da han var omkring 4,5 måneder og det gik trægt i starten. Men så var det som om nogen trykkede på on-knappen og fra det ene måltid til det andet spiste han lystigt stort set alt, han blev tilbudt. Ret hurtigt kom han op på at spise tre måltider om dagen - hirse til morgenmad, øllebrød til frokost og mos af grøntsager og kød/fisk om aftenen. Derudover bliver han tilbudt flaske før sine lure og tager normalt omkring 160 ml.

Men den sidste uge er det som om, nogen har trykket på off-knappen igen. Han spiser gerne de første par skefulde men gider så ikke mere. Hvis han distraheret samtidig - sneer det eksempelvis samtidig udenfor vinduet, kører der et fjernsyn eller løber der børn omkring ham - åbner han fint munden og spiser en stor portion. Er det kun os og ingen løjer, gider han slet ikke og skal virkelig lokkes til det. Men det er jo ligesom ikke vejen frem, at han skal distraheres til at spise og jeg vil meget gerne ud af den vane, han hastigt er på vej ind i.

Jeg har prøvet at give ham grovere mad - rugbrødshapsere med leverpostej eller blot grovere mos - og det kaster han op af. Han er meget glad for at sidde og tygge i en riskiks eller en halv bolle. Jeg så opskriften på rugbrødsstænger på din side. Dem vil jeg prøve at lave til ham.

Samtidig er han begyndt at springe over at spise om natten, så han sover fra kl. 20 - 8/9 uden at vågne, hvilket jeg naturligvis ikke klager over. Til gengæld sover han ikke særlig typiske lure om dagen. Han sover to korte lure og ...


Annonce

... indimellem en længere. (I det hele taget er han meget rodet i sine sovevaner for tiden. De er tydeligvis under forandring.)

Jeg står derfor nu med to problemer:

1) Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg får ham til at spise skemaden igen uden distrahering

2) Hvornår skal jeg give ham mad og flaske, så han får nok? De rytmer, du foreslår på siden, starter allesammen kl. 05 og så med morgenmad kl. 7.30. Men da er han slet ikke vågen endnu. Og samtidig sover han fra den flaske kl. 23/24, du foreslår. Han kan ikke finde ud af at spise i søvne og bliver meget ked af det og kaster det op igen, hvis vi prøver.

En typisk dag hos os ser sådan her ud (hvis han da ellers gider at spise):

kl. 8.30: vågner og får flaske med 160-200 ml MME

kl. 9.30-10: kommer ud til første lur - sover 45 min (Han er umuligt at holde hen er men er meget træt og pyldret.)

kl. 11: Hirsegrød lavet på hirseflager med vand, smør og MME. Toppet med frugtmos. Spiste før i tiden gerne 1 - 1,5 dl. Nu kun et par skefulde. Hertil vand af kop.

kl. 12: Flaske med 100-160 ml MME og kommer ud til lur. Sover 45 min.

kl. 14: Øllebrød med mælk og frugtmos. Hertil vand af kop. Spiste før en hel portion på 1,5 dl. Nu højest en halv portion.

Kl. 15: Flaske med 160 - 200 ml MME og kommer ud til lur. Sover alt mellem 45 min til 2,5 timer. (På det sidste oftest en længere lur op mod de 2-3 timer. Det er første gang i hans liv, han tager disse lange lure.)

Kl. 18.30: Aftensmad af grøntsagsmos fortyndet med mælk og olie. Indimellem med kød eller fisk. Spiste før en 1 dl. Nu højest 5-6 skefulde. Hertil vand af kop.

Kl. 19.30-20: Flaske med 160-200 ml. vælling og herefter sover han til næste morgen uden afbrud.

Han er glad, aktiv og trives, men gider blot ikke maden. Flasken tager han uden problemer.

Kan du komme med et forslag til en rytme, som er tilpasset hans lidt anderledes søvnrytmer?

Venlig Hilsen
Loa

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce