Svar: Kan godt lide at drikke
Kære Maibrit
Som udgangspunkt synes jeg det er super dejligt at din dreng er god til at drikke og det er rigtig godt at han både drikker vand og mælk. Du skal naturligvis sikre dig at han ikke drikker så meget at det tager pladsen op for mad i maven, men det går jeg ud fra at du har helt styr på :)
Det er fint at lade ham få lidt at drikke undervejs i måltidet, de fleste af os har det bedst med at drikke imens vi spiser, det er de færreste der kan spise og så slutte af med at slukke tørsten. Men det er en god idé at du lige forsøger at huske ham på, at han også skal spise noget af sin mad. Så når han har fået lidt at drikke, så sætter I koppen lidt væk og du fortæller ham at han skal spise og så får han lidt at drikke igen om lidt. Koppen er der, venter på ham, men han skal lige spise lidt først.
Du må altså godt holde fast i at der er lidt regler omkring indtag af mad ...
... og drikker som her skal følges lidt :)
Vær opmærksom på at saftevand hæver blodsukkeret og gør at han måske ikke føler samme sult, som hvis han kun drikker vand.
Du skriver at din dreng ikke virker specielt tørstig, men bare godt kan lide at drikke, han synes det er sjovt. Det er helt fint og helt normalt, det hører alderen til. For en god ordens skyld skal det dog her lige nævnes (mange læser jo med) at hyppig tørst kan være et af symptomerne på sukkersyge. Hvis barnet drikker utrolig meget skal man derfor være ekstra opmærksom. Et barn med sukkersyge vil dog ofte også have blandt andet hyppig vandladning, virke forkvalmet, kaste op, have hovedpine, mavepine, have kløe og være meget træt - samtidig vil barnet alment ikke virke rask.
Valdemar har ikke sukkersyge det er jeg ret sikker på, men så er oplysningen givet videre :)
Rigtig meget held og lykke og rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.