Svar: Vandplaskeri
Kære Rikke
Hold da op, han er kvik jeres lille filur :)
Du skal naturligvis lade Emil plaske alt det han vil udenfor og i badekarret - men ikke alle andre steder. Det er vigtigt at du siger nej og holder fast i dit nej, når han plasker ved middagsbordet, i stuen osv.
Der er visse regler som skal følges når vi spiser, så selvom det er sjovt at se mælken flyde ned på gulvet, så hører den læring til et andet sted. Du må og bør derfor sige nej, hvis han gør det og kort forklare at det vil du ikke have.
Hvis han henter vand, peger, viser han gerne vil lege med vand nu, i stuen eller hvor han er, så må du tage ham i hånden, imødekomme dette ønske men guide ham ud på badeværelset imens du fortæller ham at han gerne må lege med vand, men det er på badeværelset det foregår. Her skælder du ikke ud, men anerkender hans lyst og viser hvor ...
... han så kan gøre det.
Bliver han så sur og vil hellere plaske med vand i stuen, så holder du naturligvis fast i dit nej og at han gerne må lege med vand - men på badeværelset. Sådan er reglen og det står ikke til at ændre - heller ikke selvom tårene sprøjter og han synes verden er voldsomt uretfærdig. Han skal jo også lære at tackle den frustration der opstår, når man ikke altid kan få sin vilje ... det gavner ham allerede nu og det vil hjælpe ham fremover, når han vokser op.
Så du er nødt til at opsætte regler og vise ham, hvor grænsen går, hvor han kan lege med vand og hvor han ikke kan. Og netop fordi du jo viser ham hvor det er tilladt og anerkender hans behov for at udforske og lege med vand og skåle - så er det naturligvis også helt okay at du nogle steder siger nej :)
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god 'våd' jul :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.