Annonce

Annonce

Svar: Nedtrapning ammemæssigt?


7. december 2009

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære AH

Amningen kl 03 er den amning der normalt først forsvinder. Din dreng er så gammel nu, at han godt vil kunne indtage sit behov for væske og mad på andre tidspunkter og bør kunne sove uden mælk midt nat :) Derfor er det den amning du umiddelbart skal forsøge at fjerne først.

De amninger som bibeholdes er amningerne aften, sen aften og tidlig morgen og disse amninger vil du også kunne bibeholde når du begynder at arbejde. Først i 10 måneders alderen vil man normalt kunne skære en af disse amninger væk.

Det er altså amningen inden middagslur og om eftermiddagen som du skal skære væk og til at begynde med skal du måske vælge at fjerne amningen inden middagslur først. Jeg tænker at din dreng naturligt vil have behov for at søge brystet om eftermiddagen, når I atter mødes efter at have været adskilt og at det måske vil være for hårdt for ham at det hele fjernes på en gang ...

Amningen inden middagslur kan erstattes af en kop med lidt lun mælk, hvis han virker tørstig og til at have behov, det er og kan være en blid overgang for ham. Men stille og roligt skal han ikke have mælk inden søvnen om dagen, han kan få vand til sin mad og mælkeindtaget skal jo nedsættes. Det er ikke et spørgsmål om at erstatte amning med anden form for mælk, men i stedet erstatte med mere mad og så vand af kop.

En plan for dagen, når du ...


Annonce

... begynder at arbejde, kunne se således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover lidt videre

Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9.30: ½ bolle med smør, frugtmos, frisk frugt i hånden, ost i stænger, vand af kop.

Puttes til formiddagslur

Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk + små rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg, evt lidt kogt pastaskruer, små stykker frikadelle eller lignende, vand af kop.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Evt. en lille kop lun mælk en overgang og puttes derefter til middagslur ca kl. 13 som nu

Eftermiddag 16: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt i hånden, en lille portion tykmælk med revne æbler eller lignende. Kan en overgang evt. ammes om eftermiddagen, fordi det er dejligt for jer at mødes på denne måde efter at have været adskilt hele dagen, men ellers forsvinder amningerne helt om dagen :)

Aften 18: Familiemad, ris, pasta, kød, fisk, grøntsager, sovs af forskellig slags. Udgangspunktet er det I spiser, maden smager af noget og indeholder både mad i stykker, noget at sidde med i hånden og mos. Vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca 19.30

Sen aften 23-24: Ammes rigtig godt fra begge sider og sover herefter uden mælk til næste morgen tidlig, hvor han ammes igen.

Jeg håber ovenstående plan og tanker hjælper videre på vej, rigtig meget held og lykke med det hele og rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce