Brev:
Det egentlige problem nu er nattesøvnen - 11 mdr.
Hej Helen
Jeg er ny, så du får lige lidt forhistorie inden jeg fortæller nærmere om vores problem.
Jeg fik en dejlig dreng, Christian, d. 14/12-08. Han vejede 3100g og er født 4 dage over termin. I hans første levemåneder døjede vi meget med maveproblemer (kolik??). Han skreg nærmest konstant hele dagen, men sov for det meste godt om natten, afbrudt af 2-3 amninger. I samarbejde med vores egen sundhedsplejerske fandt vi ud af, at han spiste alt for meget, og det var det, der gav ondt i maven. (Han tog ca. 400g på i ugen) Han kunne ikke selv skelne mellem sulten og ondt i maven, så han ville helst ammes hele tiden. Det holdt heldigvis op, da han var 9 uger.
Med hensyn til søvn har han indtil han var 3½ mdr. sovet rigtig fint om natten, kun afbrudt af amninger. Om dagen har han altid sovet meget afbrudt, altid 45min af gangen og så skulle han rulles en tur igen for at sove. Jeg regner med, at det er søvnfaseskiftene han skulle have hjælp til at komme igennem. Der er efterhånden blevet bedre, og det sker faktisk ofte nu, at han sover en hel lur sammenhængende.
Vores egentlige problem nu er nattesøvnen. Fra han var 3½ måned har han sovet meget dårligt om natten med mange opvågninger.
Vi har i samråd med vores egen sundhedsplejerske gået igang med projekt "falde i søvn i egen seng", da hun mente, at de mange opvågninger kan skyldes at han før er faldet i ...
... søvn i vores arme og derfor mangler dem når han vågner op. For mig lyder det også logisk, men det er nærmest umulig at få ham til at sove af sig selv.
Vi prøver at putte ham kl 18.30, da ham allerede under aftensmaden gnider øjne og gaber. Putteritualer er som følger:
bad
børste tænder
en flaske mælk og en lille sang
Han kan være ved at falde i søvn i mine arme, når jeg giver ham mælken, men så snart jeg lægger ham over i sengen begynder han at mosle rundt mens han græder. Hver gang jeg lægger ham ned, vender han sig rundt og skal op og sidde igen. Han er så træt, at han ikke kan holde balancen siddende, så han vælter rundt i sengen, men han vil ikke ligge ned og puttes. Dette kan godt stå på i en time til halvanden med stigende gråd/skrigeri. Til sidst er han så udkørt, at han nærmest kollapser i mine arme, mens jeg prøver at trøste ham. Det værste er så, at det gentager sig hver gang han vågner om natten, måske i forbindelse med et host eller lign. Som regel varer det ikke så længe om natten, da han er mere afslappet.
Han plejer at sove ca. 2½-3timer om dagen fordelt på en lille formiddagslur og en middagslur. Han bliver så puttet ca. 18.30 (sover måske først kl. 19.30) og frem til kl 6.00.
Det var en længere historie. Har du nogle godt råd til hvordan vi får ham til at ville lægge sig til at sove, når han tydeligvis er træt.
Hilsen Christians mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.
Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger