Svar: At overgive sig til søvnen - 5 mdr.
Kære Louise
Det er en fin plan for dagen du har sendt, det ser meget fornuftigt ud både med flasker, antal lure og skemad :)
I princippet behøver du ikke vække din datter om morgenen, men kan godt lade hende vågne af sig selv. Det at dagen først starter kl. 9 betyder dog at hele dagen rykker sig, så hendes lure dagen igennem naturligt vil ligge senere end, hvis hun stod tidligere op. Det gør ikke spor, hvis I begge trives med at sove om morgenen, så er det fint. Det kan dog godt have lidt betydning i forhold til at hun er lidt sværere at putte og har svært ved at overgive sig til søvnen.
Det er naturligt svært at skulle sove formiddagslur allerede kl. 10, hvis man har sovet til kl. 9 ... Det er på samme måde også sent at sove middagslur kl. 14 - ikke fordi det gør noget, men fordi der så ikke er lang tid til 3. lur som er en powernap og igen ikke særlig lang tid fra den og til hun så puttes kl. 20.30. Hvis hun kom tidligere op, så ville lurene næsten ligge på samme tid som nu, men hun ville måske være lidt mere vågen mellem lurene, altså have lidt mere vågentid og ville naturligt derfor også være lidt mere træt, når hun blev puttet ... Svært at forklare, håber du forstår hvad jeg mener :)
Så en mulighed var at starte dagen ...
... lidt tidligere end I gør lige nu, modsat er der ingen grund til at ændre på noget der sådan set fungerer ...
Det er helt fint og helt okay, at I sidder med hænderne på din datter, holder hendes hænder, så hun finder fysisk ro, når hun skal sove. Hun har i kraft af sin alder en naturlig stor uro i kroppen og det at blive holdt, får hendes krop til at slappe af. Jeg synes det er fint at bruge 10 minutter på denne måde. Det er helt okay. Hvis det begynder at tage ½ timer, så skal I dog overveje om hun skal puttes lidt senere end hun bliver lige nu, simpelthen fordi hun har en sen søvnrytme, når hun starter dagen kl. 9 ...
Så da det lige nu fungerer godt, så hold jer til nuværende plan, begynder det at ændre sig, så hun er sværere at få til at sove om aftenen, så vil det i første omgang måske være en løsning at droppe powernapper sen eftermiddag og putte hende lidt tidligere til aften - det vil også gøre at hun naturligt så starter dagen før ... og ellers så må hun puttes lidt senere, så hun er mere parat til at sove, når tid er :)
Drømmemåltidet kl. 23-24 skal hun ikke være vågen til. Ideen er netop at hun spiser mere eller mindre i søvne og bare sover videre.
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.