Annonce

Annonce

Svar: Forkølelse?


11. oktober 2009

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Nu er det et pr dage siden du har skrevet til mig, så måske eller forhåbentlig har din dreng allerede fået det bedre ..? Hvis han ikke har det, så synes jeg du skal kontakte lægen igen, for han skal naturligvis ikke være have så irriterede slimhinder, at han bliver blå omkring munden ...

Du skriver at I alle har været forkølede og der findes et utal af forkølelses-vira. RS-virus er en forkølelsesvirus, som hos større børn, dvs børn over tre år og hos voksne er helt ufarlig og ofte viser sig i form af en almindelig forkølelse.

Men hos helt små børn, dvs børn under 6 mdr. kan 'angrebet' være så voldsomt, at barnet kræver indlæggelse på sygehus på grund af vejrtrækningsproblemer. Årstiden taler lidt for at der kunne være tale om en RS virus hos jer og det er rigtig vigtigt og super godt at du er opmærksom på din dreng og på hvorvidt hans slimdannelse tiltager.

I begyndelsen vil barnet få feber, hoste, ...


Annonce

... være generelt utilpas og få symptomer på forkølelse. Næsen vil i begyndelsen løbe med klar væske, som dog normalt bliver tykt gult. Hos små børn kan temperaturen nå op på 40 grader og hos større børn er der ofte ingen eller kun lav temperaturstigning.

Små børn bliver netop ofte smittet af større søskende, som bliver forkølet i institution og dermed tager virus med hjem. Derfor vil man på nogle børneafdelinger i perioder ikke tillade besøg af større søskende pga smittefare og risikoen for de små.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Jeg tør naturligvis ikke sige, hvorvidt jeres dreng er smittet med RS virus, det kan også sagtens være noget andet, men det er vigtigt at du holder øje og synes du han bliver blå om munden, det der også hedder 'trekant cyanotisk', så skal du naturligvis ringe til lægen - hellere en gang ekstra og det er ikke hysterisk, bare naturligt bekymring :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce