Svar: Forkølelse?
Hej med dig
Nu er det et pr dage siden du har skrevet til mig, så måske eller forhåbentlig har din dreng allerede fået det bedre ..? Hvis han ikke har det, så synes jeg du skal kontakte lægen igen, for han skal naturligvis ikke være have så irriterede slimhinder, at han bliver blå omkring munden ...
Du skriver at I alle har været forkølede og der findes et utal af forkølelses-vira. RS-virus er en forkølelsesvirus, som hos større børn, dvs børn over tre år og hos voksne er helt ufarlig og ofte viser sig i form af en almindelig forkølelse.
Men hos helt små børn, dvs børn under 6 mdr. kan 'angrebet' være så voldsomt, at barnet kræver indlæggelse på sygehus på grund af vejrtrækningsproblemer. Årstiden taler lidt for at der kunne være tale om en RS virus hos jer og det er rigtig vigtigt og super godt at du er opmærksom på din dreng og på hvorvidt hans slimdannelse tiltager.
I begyndelsen vil barnet få feber, hoste, ...
... være generelt utilpas og få symptomer på forkølelse. Næsen vil i begyndelsen løbe med klar væske, som dog normalt bliver tykt gult. Hos små børn kan temperaturen nå op på 40 grader og hos større børn er der ofte ingen eller kun lav temperaturstigning.
Små børn bliver netop ofte smittet af større søskende, som bliver forkølet i institution og dermed tager virus med hjem. Derfor vil man på nogle børneafdelinger i perioder ikke tillade besøg af større søskende pga smittefare og risikoen for de små.
Jeg tør naturligvis ikke sige, hvorvidt jeres dreng er smittet med RS virus, det kan også sagtens være noget andet, men det er vigtigt at du holder øje og synes du han bliver blå om munden, det der også hedder 'trekant cyanotisk', så skal du naturligvis ringe til lægen - hellere en gang ekstra og det er ikke hysterisk, bare naturligt bekymring :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.