Brev:
Eget værelse og søvn
Kære Helen
Jeg skriver til dig, fordi jeg har rigtig meget brug for din rådgivning og vejledning i forbindelse med, at min datter nu skal have sit eget værelse og forhåbentlig lære at sove igennem og i egen seng.
Min datter er blevet 2 år og har fortsat soveværelse sammen med os. Hendes rytme er, at hun falder i søvn i egen seng, men vågner ca. 2 - 3 gange i løbet af natten, hvor hun hver gang vil have et glas mælk. Første gang hun vågner ved en elleve tiden, kan jeg (efter et glas mælk) godt lægge hende i egen seng igen, men anden gang hun vågner kl. ca. 24.00, VIL hun over til mig og er helt ulykkelig (hun ligger i min side).
Sådan har hun gjort meget længe og har altid sovet sammen med mig, siden hun blev født. Det er rigtig hyggeligt og skønt, men nu hvor hun er blevet så stor, er jeg faktisk lidt usikker på, om jeg ikke gør hende en bjørnetjeneste og mere usikker ved at lade hende kommer over til mig hver nat? Hun er ...
... meget knyttet til mig og jeg til hende. Far har aldrig været på banen om natten og er ret generet af, at hun også er i sengen.
Nu venter jeg mig igen, og vi er derfor gået igang med at etablere et børneværelse, som vi rigtig gerne vil lære vores datter at sove i, ISÆR fordi hun ikke skal få følelsen af at blive "smidt ud" af sengen og soveværelset, når den lille kommer.
Hvad er dine tanker om det og hvordan tror du, at flytningen kan foregå mindst smertefuld? Og hvad mener du om det mælkedrikkeri om natten og om, at hun ikke sover igennem?
Hun må selvfølgelig fortsat komme ind og sove, når hun er bange el. af anden grund kunne have brug for det, men en ændring af, hvordan det er i dag, bliver der nød til at ske, ellers tror jeg det bliver for hårdt for hende, når der kommer en ny.
Endelig vil jeg spørge dig om, hvornår du mener at siderne/trmmerne i sengen kan fjernes, så hun selv kan stå op?
Mange hilsener
Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.