Svar: Hvordan får vi vores baby til at tage imod sutteflasken igen?
Kære Sebastians mor
Det sker at børn vælger den ægte vare og det kan godt tage tid at få barnet til at tage sutteflaske. Nogle gange går det uden problemer, andre gange så lykkes det faktisk ikke ...
Men du har naturligvis mulighed for at blive ved med at prøve og der er lidt forskelligt du kan forsøge :)
For det første så hjælper det ofte at malke ud og tilbyde ham modermælk på flasken, så er smagen noget han kender i forvejen og han skal kun forholde sig til at sutte på flasken.
For det andet så hjælper det ofte at far eller en anden giver flasken, da han ikke dufter af mælk og ikke forbindes med amning.
Det kan også have noget at sige hvad type flaskesut man bruger. Det er ofte en god idé at vælge en eftergivelig flaskesut - det laver f.eks. Pigeon og Tommy Teepee.
Så kan det betyde noget hvad type mme man vælger. De smager alle forskelligt og ...
... nogle mere surt end andre. Du kan derfor forsøge dig lidt frem med forskellige mærker, for at se om han bedre kan lide noget end noget andet. Du kan starte med at købe noget på brik, så er det knap så dyrt, hvis han ikke vil have det.
Det kan også nogle gange lykkes ved at søde mme med lidt sukker som så naturligt skal trappes ud igen. Du kan tilsætte 1 tsk. sukker i 100 ml mælk.
Så kan det hjælpe at give flasken når han sover eller der, hvor han er lige ved at vågne op af en lur. Han er naturligt tørstig efter at have sovet og hvis han stadig halvsover lidt så registrerer han ikke så tydeligt og vil derfor ofte lettere acceptere og ikke protestere helt så meget.
Og ellers så er det ofte et spørgsmål om at blive ved og ved og ved og ved ...
Jeg håber at ovenstående hjælper jer lidt videre, fortsat held og lykke med projekt "tag flaske" :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig