Svar: Hvor mange ml. MME hun skal have med 3 måltider om dagen?
Kære Trine
I en alder af 6-7 måneder, så lyder det meget fint med ca 750 ml mme + en amning og vand af kop. De fleste børn vil i 6 måneders alder drikke ca denne mængde (800-900ml).
I 7 måneders alderen nedsættes lidt, hvor du lige nu ammer/giver flaske ca 6 gange dagligt, så skrues mælkeindtaget om formiddagen stille og roligt væk, det samme gælder mælken om eftermiddagen og tilbage er så 4 amninger eller flasker som ligger tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. Det svarer ca til 750ml (amning+flaske).
I 8-9 måneders alderen nedsættes igen yderligere, så din datter får 3 flasker dagligt. Dette svarer til ca 600ml og i 10 måneders alderen nedsættes til 2 flasker svarende til 400ml. Dette dækket barnets behov for jern frem mod 12 måneders alderen. Ved siden af dette skal din datter naturligvis drikke vand af kop, både til maden men også som tørstslukker mellem måltiderne.
Din datter lyder ikke vægtmæssigt 'for stor', men lyder til at have en fin vægt og længde. Sæt hendes mål ind på kurverne i Livets Bog som ...
... du finder på medlemssiden, så kan du se hvordan hun ligger. Det er rigtigt at børn der får flaske ikke må overspise - men det lyder det heller ikke som om din datter gør. Børn der overspiser indtager ofte det dobbelte antal ml. end du nævner her :)
Med hensyn til babysvømning og dykning, så er det vigtigt at det foregår på din datters principper. Det lyder som om at hun er blevet lidt forskrækket over hvad der er foregået og derfor er blevet ked af det og det er helt normalt. Hun har stadig sin dykkerefleks i behold, altså evnen til at lukke af, når hun kommer under vand, så der ikke kommer vand i lungerne - men hun skal foreberedes på det.
Det kan man gøre ved f.eks. at puste hende i ansigtet lige inden du dykker hende under. Når du puster på hende, så lukker hun naturligt af ...
I politikens bog om Babysvømning af Ulrika Færch kan du læse om dykkerefleks og forskellige øvelser du kan lave med din datter. Du finder den i min bogguide under 'Opslagsbøger'.
Jeg håber at du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.