Brev:
Mad igen igen - 21 mdr.
Kære Helen.
At mad skulle være så stort et issue med mit barn, havde jeg aldrig forestillet mig! Jeg ved ikke, om jeg bare er pylret men jeg synes hele tiden, at jeg bekymrer mig om min søns indtag af mad. Og jo mere fokus jeg har på det desto mindre spiser han... Det er jo bare det, at jeg ved jo rent teoretisk, hvad han har brug for, men det er ikke lige altid, at han er enig :-)
Han er lige startet i vuggestue. Det går faktisk rigtig godt og han er faldet godt til. Min bekymring går nu på, at han stort set aldrig spiser frokost dernede. Til morgen får han ca. 1 dl havregryn med sødmælk til og 1/2 banan most i. Det får han ved en 7-tiden. De spiser frokost allerede kl. 10.30, hvor han de fleste dage slet ikke spiser noget. Han er så til gengæld sulten til eftermiddagsmåltidet kl. ...
... 14, hvor han spiser rugbrød/boller og frugt.
Aftensmaden er det så som så med - nogle gange guffer han meget og andre gange ikke så meget. Kød er ikke det store hit i øjeblikket undtagen i lasagne og kødsovs. Fisk kniber det også med. Altså en ganske kræsen ung mand (undtagen når det kommer til frugt og grøntsager). Hvordan skal jeg tackle det her med maden? Skal jeg bare acceptere at han er småtspisende ? Skal jeg give ham en mindre portion morgenmad (han er dog virkelig sulten om morgenen)? Han er jo heller ikke blandt de tungeste (er faldet en vægtkurve) men er glad og aktiv og næsten aldrig syg.
Lige et tillægsspørgsmål - jeg har overvejet at købe omega 3 - kapsler (til børn) til ham, da han jo ikke spiser fisk. Hvad er din holdning til de kapsler?
På forhånd tak for hjælpen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Kravlegård - køb af kravlegård
Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.
En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.
I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.