Brev:
Luft i maven og skærer tænder
Kære Helen
Tak for dit sidste svar. Jeg har hermed accepteret at Bassepigen har behov for en natflaske.
Bassen vågner dog ofte grædende omkring kl. 24. Jeg tror, hun vågner fordi hun har meget luft i maven. Hun prutter i hvert fald højt. sommetider falder hun lidt i søvn selv, men slår en stor prut igen og græder højt og er meget ulykkelig. Det eneste der hjælper, er at jeg tager hende op igen, står med hende i omkring 30 min, indtil hun er faldet i tung søvn, tager hende hen på mit bryst, hvor hun falder i søvn hurtigt og så ligger det meste af natten, eller giver flaske. Jeg har prøvet at nusse, vugge og alle de andre mindre invasive metoder.
Det er faktisk den hurtigste metode at give hend en flaske. De nætter vågner hun så igen 4 timer senere, hvor kun samme metoder virker. Hvis hun lige har sovet på mig foregående nat, vælger jeg gerne at give flaske 2 gange, så jeg selv sover bedre. Den 2. flaske får hun gerne ved 4-5-tidden meget fortyndet så den faktisk bare består af 200ml vand med en skefuld mm.
Hun spiser rigtig godt. Så hun vågner ikke begge gange fordi hun er sulten/tørstig. I nat vågnede hun kl. 24 og kl. 4, fik flaske begge gange, 2. gang den meget fortyndede udgave og sov til kl. 07 fra 20.15. Hun har altid haft problemer med luft i maven og rigtig ondt. Da hun var lille vågnede hun hele tiden og græd pga. maven. Det hjalp altid at amme hende, så fik hun ro og måske blev prutterne og holdt lidt i ro af den varme mælk i maven!?
Nu lyder mine spørgsmål så:
1. Hvilke madvarer skal jeg undgå, så hun ikke bliver så generet af prutter? Jeg giver hende lidt hjemmelavet sveskemos hver dag, for at holde hendes mave i gang, samt rosiner i grøden. Hun lider nemlig meget hurtigt af hård mave. Hun får af samme ...
... årsag grøn allomin, som hun er meget glad for! Hun elsker sine flasker:).
2. Er der madvarer, som virker luftdæmpende?
3. Er der en måde, hvorpå jeg kan holde lidt sukkervand varmt til hende og give hende kl. 24.00, så jeg ikke skal op og lave flaske? (Har prøvet at tilbyde hende det koldt, uha...det gider hun ikke ha.)
4. Er der andet, jeg kan gøre for at afhjælpe dette problem. Vi har været til zoneterapeut, prøvet mylicon. Hun ligger meget på maven og er generelt motorisk aktiv.
5. Hun har lige fået fortænder i overmunden, og hun er begyndt at skære tænder. Jeg prøver at sige "Nej" bestemt, når hun gør det. Hun forstår godt, at jeg prøver at sige noget til hende, men er der andet jeg kan gøre? Jeg håber virkelig ikke, hun skal beholde denne nye vane for hendes egen skyld.
For at følge op på et tidligere spørgsmål, så kan jeg fortælle, at farmor passede hende i lørdags det meste af dagen, aftenen og natten og det gik bare så fint. De var begge glade og tilfredse, havde leget, spist og sovet dejligt:).... Det er bare skønt!
06-7 vågner
08-08.30- Morgenmad af flerkornsgrød og frugtmos, vand
9.15 - 1/4 bolle med smør og vand
10.00 puttes sover mellem 1-2 timer
12.00 frokost af 1/2 -1 skive mørkt rugbrød med leverpostej, makrel osv- grøntsagsmos (gulerod, kartoffel, blomkål, løg)
14.30 Lidt grød (havregryn, pærer, rosiner, banan)
15.00 flaske 250 ml puttes, sover mellem 1-2 timer
17.00 Hvis sulten, lidt grød som før luren
18.00 aftensmad som os andre, vand
20.00 flaske 250 ml og puttes
(24.00- flaske)
04-05 flaske 200ml
Så hun spiser rigtig godt i øjeblikket, drikker også lidt vand til maden.
Sover generelt 13-14 timer i døgnet
Mange tak på forhånd.
- Knus fra Basses mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder