Annonce

Annonce

Svar: Overdreven brug af sut


4. september 2009

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Lene

Tak for dit brev :) Når jeg læser din beskrivelse, så får jeg lidt indtryk af at sutten er lidt en leg, jeres dreng nyder at have den og når I prøver at få den fra ham, så bliver det en leg for ham ...

Jeg får også indtryk af at I ofte fjerner den ved at distrahere ham og at han så bliver ulykkelig, når han pludselig opdager at den er væk. Det kan jeg godt forstå, han er jo et eller andet sted 'snydt' og det bryder ingen af os om at blive ...

I vuggestuen har de ganske givet ikke problemer, fordi der har sutten en fast plads og der er helt faste regler omkring brug af sut. Den ligger f.eks. ved hans sovedyne eller hænger på hans plads og sådan er det - samme regler skal I have derhjemme.

Det er slut med at snyde sutte væk og distrahere, I skal i stedet lave en aftale om at lægge sutten på plads og så ligger den der, indtil han reelt har brug for den. Så behøver han ikke blive ekstra ked af det, savner han den, så kan I vise ham at den stadig ligger hvor I har lagt den (sammen med ham), evt. lade ham sutte lidt på den og så lægge den tilbage "der ligger den til du skal sove..".

Vær åbne og ærlige, lad være med at snyde ham, vis ham sutten og tag ham med i processen "vi ligger lige sutten her, der ligger den fint ...


Annonce

... indtil du får brug for den igen".

Hvis han en gang imellem gerne vil have den og tydeligt viser at ville lege lidt omkring sutten, altså at det er lidt sjov og ikke fordi han reelt har brug for sutten, så vær med på legen "nå din lille bøllespirer, vil du ha din sut ... du kan tro nej, du skal ikke have sut, du skal kildes ..." eller hvad I nu kan finde på og så give ham en ordenlig kildetur, lade som om I spiser ham osv. så han virkelig mærke sig selv og jer og får kontakten og nærheden på en helt anden måde.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Han er stadig ikke så gammel og sutten er af stor betydning for ham, derfor er det også reelt at han får den. De fleste børn er 3 år inden de begynder at kunne undvære deres sut. Men I må gerne have lidt regler og stille og roligt begynde at stille lidt krav "sutten ud af munden, så jeg kan høre hvad du siger .." eller lignende, så han ikke bare konsekvent får lov til at rende med den hele tiden.

Og så skal han naturligvis også have lov til at have den en gang imellem når han er træt og mangler overskud efter en lang dag. Han er jo stadig kun godt 1½ år og lidt sut og den trøst den giver - det skal der også være plads til :)

For lidt og for meget - det er en svær balance, men jeg håber du har fået lidt idéer med på vejen.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Gråd og børn

Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce