Brev:
Svært at tale
Hej Helen.
Vi har en dejlig dreng der gør en masse naturlige ting for sin alder, men også har en masse unoder, som at løbe væk så snart han har en chance, kaster med ting og slår når han er frustreret, vi kæmper med dem alle.
Vi er flyttet for 6 mdr siden og han har desværre skiftet institution 2 gange siden. Senest for 3 mdr siden, fratrukket 3 ugers lige overstået sommerferie. Klarer egentlig dette rigtig flot.
Men det der bekymrer mig mest er hans sprog. Han har vist polypper, lyder i alfald som en voksen snorkene mand, når han sover og har en lille nasal, lidt forkølet, bilyd ved tale.
Men jeg har ikke haft ham til lægen med specielt det.
Han bruger stadig sut, mest ved søvn, har et ok ordforråd, men udtalen er svær at forstå.
Feks `Tører`istedet for køre, og mc queen ( siger han ofte , hans ynglings film) hedder la teen. Men indimellem kan han ...
... godt sige feks. Makeroni. Han fortæller gerne en masse og gentager gerne, hvis vi ikke forstår. Han er god til at udtrykke følelser, nu er mig sur, ked og f.eks. forskelle på ny og gammel børnehave. Vi gentager gerne det han har sagt og lægger tryk på den rigtige udtale, så siger han - ja, det mened mig.
Han taler også, meget, med sig selv når han leger f.eks. med biler alene. Han leger også gerne med andre børn og de taler generelt meget bedre end ham.
Jeg har ikke udpræget lyst til at tage sutten lige nu, vil hellere arbejde på at smide bleen. men syntes jeg kan mærke på ham at han har brug mig, sin far og ro.
Den 1. børnehave han gik i, nåede lige at gøre os opmærksomme på et evt lille problem. Den nuværnde har ikke bemærket noget men vi har spurgt om de vil være opmærksomme.
Kan vi gøre noget selv for at gøre ham bedre?
Med venlig hilsen
Kristine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.