Svar: Sover når vi går, vågner når vognen holder stiller
Kære Mette
Med den alder din dreng har nu, så må du gerne stille og roligt begynde at arbejde på at han skal sove 3 lure dagligt. En formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på dagen. Nogle gange har han måske behov for en ekstra lille powernap og det er også okay :)
Det vil være rigtig fint, hvis du en gang dagligt - f.eks. middagsluren går en tur med ham, så du er sikker på at han her får en god lang lur, de andre lure kan du så forsøge at være lidt fleksibel omkring, så han forhåbentlig lærer at sove ude at skulle holdes kørende hele tiden ...
En god metode at bruge er at du starter med at putte ham som du plejer. Det er godt at have et fast putteritual, en fast måde at gøre tingene på, da det forbereder ham på hvad der nu skal ske og dermed giver tryghed.
Nar du så putter ham, så triller du ham lidt - men kun ...
... hvis han pjevser/græder, når han stopper med at græde, så stopper du vognen, holder pause, venter for at se hvordan han reagerer og klynker han lidt så triller du igen. Hele tiden holder pause, venter og ser, triller hvis nødvendigt og holder pause igen. På den måde kan du stille og roligt lære ham at falde i søvn uden at vognen skal være i bevægelse hele tiden.
Når det er sagt, så er det dog naturligt at børn i din drengs alder har brug for at blive vugget og lullet i søvn og det er helt okay, at du derfor gør dette - men som du skriver, er det også fint ikke at gøre det til noget han er 100% afhængig af og derfor er denne metode god. Og så må du som sagt være fleksibel, så han også nogle gange får et godt langt stræk, for det har han også brug for :)
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med ham!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.