Svar: Den dumme sut ...
Hej med dig
Det lyder umiddelbart fint at I nu har stoppet med sutterne, jeres datter har været ked af det, men ved godt at det er slut nu og stille og roligt skal hun også væk med dem om natten ...
Hendes behov for at kunne berolige sig selv, finde trøst ved noget er dog stort - nok mere end der er tale om et egentligt suttebehov - og jeg tænker derfor at jeres datter har brug for en substitut for sutten. I stedet for at hun skal sutte på sine fingre, sit tøj osv. så skal hun have et eller andet som hun kan putte med, søge trøst med i stedet for. Det kunne meget vel være en bamse og hun skal have lov til at vælge den selv, så hun får en hun synes er det sødeste og dejligste. I kan evt. overveje om hun skal have en build a bear, så hun selv er med til at fylde den med kærlighed og kys ...
Når man er fire år, så kan man godt lave små aftaler og hos jer skal aftalen så være, at hun nu bruger sin bamse i stedet for sutten. Det skal på den ene side være lidt en gulerod for at stoppe helt, men skal ...
... samtidig også anerkende hendes behov for trøst. Og når hun så begynder at sutte på sit tøj eller siger "det er bare den dumme sut" som udtryk for at hun savner sin sut, så mind hende om at hun skal bruge sin bamse.
Samtidig tænker jeg også at det er rigtig vigtigt at du fortæller hende om alt det gode hun kan og gør. Hun kan meget hurtigt føle sig forkert, føle at hun ikke lever op til jeres og andres krav, hvis hun oplever at kun små børn bruger sut og hun er jo stor ... og vil stadig gerne have den ....
Det er derfor vigtigt at du har fokus på at fortælle hende hvor fantastisk dejlig hun er, fordi hun er ligepræcis den hun er. Ingen er som hende, der findes kun en af hendes slags og hun er noget ganske særligt. Altså fokus på hendes selvværd, - at hun har værdi fordi hun er den hun er. Jo mere selvværd hun har, jo mere vil hun hvile i sig selv og jo nemmere vil hun sandsynligvis også have ved at slippe sutten :)
Jeg håber du kan bruge mine overvejelser lidt videre, fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.