Svar: Kan man give en enkelt flaske?
Kære Pelot
Mange kvinder oplever at en enkelt flaske med modermælkserstatning eller vælling om aftenen inden sengetid gør underværker. Det giver barnet større mæthed og dermed bedre ro og mor slapper mere af og ammer lystigt videre resten af døgnet uden problemer.
Det kan således godt lade sig gøre at supplere amningen med en enkelt flaske i 4 måneders alderen. MEN, der er jo aldrig regler uden undtagelser og derfor kan jeg ikke love dig, at flasken ikke vil påvirke din mælkedannelse.
Det er sådan at behovet for mælk viser din datter ved at blive lagt til brystet. Jo hyppigere hun bliver lagt til, jo mere mælk producerer du. Når man går ind og giver en flaske, i stedet for at amme, altså i stedet for at lægge til, så tror din krop, at din datter ikke længere har behov for dette måltid og derfor vil din mælkemængde nedsættes. På sigt øger det således ikke din ...
... mælkemængde at springe et ammemåltid over, det nedsætter faktisk din mælkemængde.
For nogle kvinder betyder det ikke spor, da de fortsat ammer rigtig meget i løbet af dagen og også stadig ammer nat og tidlig morgen - og det kan sagtens være tilfældet hos dig, det lyder jo som om at du ammer hyppigt i forvejen. Men give dig nogen garanti kan jeg altså desværre ikke :)
Du kan evt. gør det, at du ammer hende om aftenen fortsat, men så supplerer med en flaske mme, når du oplever at hun har behov for ekstra. Ved ikke at erstatte en amning med flasken, så viser du fortsat din krop at din datter har brug for mælken og produktionen fortsætter. Supplementet hun får på flasken efter amning kan så evt. give lidt mere ro og bedre søvn og så kan du amme hende igen efter 3-4 timer og på den måde fint opretholde din mælkemængde ...
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet