Svar: Rutiner og 3-holdsskift
Kære Louise
For mig at se, så må det vigtigste i forhold til rytme og rutine være, at børnene spiser nogenlunde på samme tid (altså samtidig) og også på nogenlunde samme tidspunkt hver dag.
Det har normalt stor betydning for overskudet, hvis man kan få tvillinger til at spise på nogenlunde samme tid, så de også sover samtidig osv. I forvejen er der meget arbejde med to og ligger deres rytme fuldstændig forskudt, så er det svært at hænge sammen som forældre ... Så at børnene spiser samtidig, bliver putte samtidig osv. er vigtigt.
Derudover er det af stor betydning for vores indre ur, at vi spiser på nogenlunde faste tidspunkter hver dag og det vi spiser spiller også ind. Det passer f.eks. til vores rytme at starte dagen med en bolle eller noget grød, den varme mad med kød og grøntsager forbinder vi normalt med aftensmaden osv. ligesom vi også forbinder lys med at være vågne og mørke med at skulle sove. Så på sigt, vil det være rigtig godt, at måltiderne ...
... ligner hinanden og at den mad du giver børnene passer til en 'normal' rytme, hvis du forstår hvad jeg mener.
Lige nu hvor de skal have mælk, så betyder det mindre, hvorvidt de får flaske eller bryst. Det er vigtigt at de spiser på nogenlunde samme tid hver dag - men af mindre betydning hvordan. Jeg synes I skal gøre det, som fungerer bedst og det gør ikke noget at de nogle gange får mælk af far om formiddagen og andre gange om aftenen. Det er helt fint og helt okay at I er fleksible på dette område :)
Hvis du er glad for at amme, så synes jeg ikke du skal droppe at give bryst, det er fint at passe amningerne ind, som du nu kan i løbet af et døgn. Hvis du synes det passer bedre med flasken og du har lettere ved at give dem begge flaske samtidig, når far ikke er hjemme, så gør du det. Når far så er der og du kan amme den ene, så gør I sådan.
Fleksibilitet på denne måde er helt i orden, hverdagen skal jo fungere :)
Rigtig meget held og lykke med dem begge fortsat!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.