Brev:
Vil ikke tæt fysisk kontakt
Kære Helen!
Mange tak for dit svar ang. tilknytning, som beroligede mig lidt. Jeg kan godt se flere af de ting, du skriver og er glad for at høre, at det er tegn på en god tilknytning.
Jeg fik dog vist ikke skrevet så tydeligt. For en af mine bekymringer er nemlig, at han ikke ret nemt lader sig trøste, synes jeg. Er han bare almindeligt pylret, er det afledning eller evt. at blive gået rundt med på armen, så han kan se sig omkring, der (som regel) hjælper. Er han rigtig ked af det, så synes jeg, at han er (og altid har været) svær at trøste – netop fordi han aldrig rigtigt har brudt sig om at være i favn eller sidde på skød. Det virker klaustrofobisk for ham (ligesom slynge, skråstol osv). Det gør mig af og til lidt ked af det, da der jo ikke er noget, jeg hellere vil end at trøste ham og give ham omsorg.
Håber at ovenstående heller ikke giver ...
... anledning til bekymring…
Derudover synes jeg som tidligere nævnt, at min søn enormt tit er pylret – sammenlignet med andre børn på hans alder. Han har gode perioder og dårligere perioder. I nogle perioder er han enormt irritabel, vred og pylret dagen lang. Der føler jeg ikke, at vi laver andet end at stå på hovedet for, at han ikke skal være utilfreds hele tiden. Og som sagt er det rigtigt svært at trøste ham, og man kommer tit til at føle sig lidt magtesløs. Andre dage er han bare glad, snakkende, charmerende osv. (dog stadig krydret med iltert temperament!).
Jeg synes bare, at de pylrede perioder fylder mest. Kan så meget pylren forklares med separationsfase, udvikling, tænder osv.? Han har fået mange tænder på kort tid, og de er tydeligvis ømme.
Ellers er han jo en fantastisk dreng med mod på tilværelsen.
Med venlig hilsen
Den lidt bekymrede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.