Svar: Overgang til MME
Kære Karina
Det lyder som en rigtig god idé at få din dreng til at tage imod en flaske, når du skal begynde arbejde. Han er stadig så lille at hans mælkebehov er meget stort og det bliver svært at dække hans behov, hvis ikke du vil amme hele aftenen og natten ... Så en flaske i løbet af dagen, vil være rigtig godt for jer begge :)
Det er ganske givet smagen han protesterer over. Du har fuldstændig ret i at modermælkserstatning ikke smager særlig godt og når barnet først er vænnet til den søde modermælk, så vil de ofte afvise modermælkserstatning på grund af smagen.
Det kan hjælpe at forsøge med en anden type erstatning og du er nødt til at prøve dig lidt frem. Måske nogen i mødregruppen har forskellige slags, som du kan få små mængder af, så du ikke behøver købe dig fattig indtil du finder en han kan lide. Du kan prøve med blå allomin, hipp, nan eller babymælk fra Arla. De smager alle vidt forskellige.
Det kan også være en idé at du malker ud og giver din dreng ...
... udmalket modermælk på flasken, for at vende ham til flasken og give ham en smag han kender.
Det kan også forsøge at komme lidt sukker i modermælkserstatningen netop fordi han jo er vant til den lidt søde smag og du kan komme 1 tsk, sukker i 100ml mælk. Det skal naturligvis trappes ud i takt med at han begynder at acceptere flasken.
Da han bruger sut, er det en god idé at vælge en flaske, som har samme type flaskesut. Så han kan sutte på den måde han er vant til og ikke skal forholde sig til ændret sutteteknik også.
Og ellers så er det et spørgsmål om at forsøge igen og igen og meget gerne lade far forsøge sig, da han ikke forbindes med amning. Det kan også være en idé at udnytte ydertidspunkterne, hvor jeres dreng mere eller mindre sover, da han halvsovende måske vil acceptere den. Det kan således forsøges at give ham flaske sen aften omkring midnat eller om dage lige inden han vågner af en lur ...
Håber I hermed her fået lidt idéer med på vejen, fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.