Brev:
Putte-problemer
Hej Helen.
Så har jeg brug for din vejledning igen. Jasmin er nu lige blevet 20 mdr. og stortrives fortsat i vuggestuen og herhjemme. Hun taler hele tiden, og lærer nye ord dag for dag.
Vi har lige været på ferie hvor hun er blevet puttet lidt senere end normalt og vågnede meget pludseligt om natten og skreg, måske ifm. mareridt. Derfor kom hun over i min seng og sov trygt videre. Nu er vi så kommet hjem, og det er fuldstændig umuligt at putte hende. Det har altid været nok at lægge hende i hendes seng med hendes bamse og en pixibog og sige godnat og gå, men nu bliver hun sur når vi siger hun skal sove, og når hun kommer op i seng, når jeg næsten ikke at lægge hende ned før hun rejser sig op igen. Hun er ikke bare ked af det, men er fuldstændig hysterisk og skriger på mig.
Jeg har ...
... forsøgt at lade hende skrige et par minutter, gået ind og lægge hende ned igen og gå ud. Dette har jeg gentaget nogle gange, men når jeg kan høre hun ikke længere kan få luft, er jeg jo nødt til at gøre noget andet. Så kommer hun ned i vores seng hvor hun putter sammen med mig og sover i løbet af ti minutter.
Gør jeg hende bare en bjørnetjeneste ved at lægge hende i vores seng og putte med hende indtil hun sover? Eller er det bare en fase hvor hun har brug for ekstra tryghed? Jeg håber jo meget at vi kan vende tilbage til det fantastiske putteritual vi altid har haft, men kan ikke klare at høre hende være så hysterisk. Jeg kunne sagtens acceptere hvis det var gråd, men når det går ud over hendes vejrtrækning, bliver det for voldsomt for mig. Håber du kan hjælpe.
Med venlig hilsen
Jane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...