Annonce

Annonce

Svar: Morgen kl.04.40


9. august 2009

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor

Hvis jeres dreng sover fra ca 18-18.30 og til næste morgen tidlig kl. 04.30-05 så får han samlet set en nattesøvn på 11-12 timer og med en middagslur på 1½ time, så lyder det som om at hans søvnbehov er dækket ind.

Derfor har du ret i at det hos jer, er et spørgsmål om at få rykket hele rytmen for dagen lidt, så han bliver puttet lidt senere til middagslur, vågner lidt senere af den, kommer lidt senere i seng og står bare lidt senere op om morgenen ...

Kan I evt. forsøge at udnytte det, hvis han en dag sover bare lidt længere om morgenen. Prøve at få ham aktiveret rigtig godt, tage i svømmehallen eller lave noget andet, hvor han ikke har mulighed for at falde i søvn - før klokken så er 12, hvorefter han så kan sove sin middagslur.

Jeg tænker at hvis I kunne udnytte lidt ferie, en forlænget weekend eller lignende på at flytte hans lure lidt på denne måde, så kunne I være heldige at rutinen flyttede med i dagplejen. I har naturligvis ret i at hun ikke kan ændre hele sin rytme, men hvor han måske nu er en af de første børn der bliver puttet, så kunne han måske være en af de sidste hun putter og i ...


Annonce

... stedet for at sove kl. 11.30, så ville det være dejligt, hvis han sov kl. 12-12.30 mod at han så ville sove bare lidt senere om aftenen og lidt længere om morgenen ... Det er i hvert fald et forsøg værd :)

Med hensyn til putteritual, så behøver der som udgangspunkt ikke være noget i vejen for at man læser godnathistorie, synger sang osv. i jeres seng - med mindre, at barnet bliver forvirret af det skift, der så pludselig kommer og det lyder lidt til at være tilfældet hos jer, da han har svært ved at falde i søvn, når I så putter ham i egen seng.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Derfor kan det være en fordel at få ham til at slappe af, koble fra, føle sig tryg ved sin seng netop ved at synge for ham, læse historie osv. imens hanligger i sin seng, hvorefter han så kan trille om på siden og lægge sig til at sove og ikke behøver blive flyttet.

Modsat, hvis det fungerer godt for jer at have putteritual i jeres seng og han så kravler over i sin egen seng og lægger sig til at sove der - så lad det være sådan. Der er ingen grund til at ændre på søvnritualer der fungerer.

Håber ovenstående er svar nok på dit spørgsmål, fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce