Annonce

Annonce

Svar: Svine influenza, sprog, putte rutiner og være væk fra far


27. juli 2009

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Pia og Nicholas

Jeg får flere og flere spørgsmål om svineinflenza og kan godt fornemme at mange mødre er urolige herfor. Jeg kan dog kun oplyse ud fra hvad sundhedsstyrelsen siger og det er blandt andet at befolkningen i Danmark generelt ikke har grund til bekymring. Langt de fleste, der bliver smittet med Influenza A H1N1 vil opleve et mildt sygdomsforløb sammenlignet med gængs vinterinfluenza.

De siger også at gravide og børn under 2 år skal være særligt opmærksomme og søge læge med det samme, hvis man får influenza symptomer.

I forhold til brug af masker, så skriver sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside:

"Som almindelig borger i Danmark er der ingen grund til at bære maske. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at læger og andet sundhedspersonale, der har direkte kontakt med patienter, der er under udredning for Influenza A(H1N1), bruger maske og andet beskyttelsesudstyr.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke brug af masker for andre. Det vil sige, at der for andre personalegrupper i sundhedsvæsenet eller den almindelige befolkning ikke er grund til at bære maske eller andet beskyttelsesudstyr." (sst.

Sundhedsstyrelsen anbefalinger går på:

- Vask hænder ofte med vand og sæbe. (Personligt tænker jeg at håndsprit eller håndgel kan være en fornuftig ting at medbringe)

- Host eller nys i ærmet. Da influenza smitter via dråber, så skal mund og næse dækkes, når man nyser eller hoster. Brug også engangslommetørklæder i stedet for din hånd

- Bliv hjemme, hvis du er syg. Influenza smitter let så har du symptomer og er i tvivl, så bliv hjemme og kontakt lægen telefonisk.

Med hensyn ...


Annonce

... til sprog, så tænker jeg at du skal tale til Nicholas præcis som du plejer. Hvis du plejer at synge sange på græsk eller engelsk så syng dem som du plejer, hvis der er bestemte ord eller sætninger du plejer at bruge på på græsk eller engelsk så brug dem også selvom I er i Danmark. Tal dansk 85% af tiden præcis som du plejer. Han vil opleve at omgivelserne også taler dansk og vil måske synes det er mærkeligt hvis du så pludselig taler anderledes end du plejer ... Så prøv at gøre tingene som sædvanligt, det vil jeg mene er bedst :)

Med hensyn til 1 times tidsforskel så betyder dette sjældent særlig meget. Selve rejsen vil gøre at søvnen ikke bliver som den plejer, rutinen vil dagen igennem være ændret og du kan derfor ikke holde fast i tiderne som vanligt uanset hvad. Du kan prøve at holde tiden, men det kan sagtens skubbe sig +/- 1 time i den ene eller anden retning uden at det gør noget. Du vil højst sandsynlig uden større problemer flytte ham næsten direkte til dansk tid.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Hvis det mod forventning giver problemer, så kan du flytte ham med ca 15 minutter dagligt indtil rytmen atter passer :)

Det er rigtig smart at man kan tale over webcam, bruge skype osv. Det vil være rigtig godt at gøre dette, så Nicholas kan se og høre at far stadig er der og ikke pludselig er forsvundet. Jeg synes også du skal tage et lille fotoalbum med, hvor der er billeder af jer alle 3, så kan I en gang imellem kigge i bogen, snakke om far, sige godnat til ham osv. så han på den måde mindes om at far er der :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse - rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.

Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce