Brev:
Svær at få til at falde i søvn - 1 mdr.
Hej igen
Her kommer så det andet spørgsmål som er ifm. søvn og det at få ham til at falde i søvn. Nogle gange falder han i søvn når han har spist og så får han lov til at blive liggende der i noget tid inden vi prøver at liste ham over i liften (dette gælder både dag og nat). Ofte så sker der det at han vågner.
Vi prøver så at lade ham ligge i liften mens vi vugger den, prøver at give ham sutten og stryger ham over kinden. Nogle gange virker det slet ikke fordi han begynder at græde/skrige og så tager vi ham op på arm igen hvor han så ofte falder i søvn. Men så er det ofte det samme igen når vi så prøver at ligge ham.
Når han ligger i liften og vi prøver at få ham til at falde i søvn så kan det godt være at det lykkes at få ham til at falde hen men lige så snart vi tror at nu sover han så vågner han op, strækker sig, laver lyde og begynder at sprælle ...
... med arme og ben. Taber han sutten kan det være svært at få ham til at tage den igen – ofte bliver han hidsig hvis vi prøver at give ham den.
Har du nogle gode råd til hvordan vi nemmere får ham til at falde i søvn?
Hvor længe bør babyer i hans alder hhv. være vågen og sove i løbet af dagen? Jeg synes nogle gange det kan være svært helt at finde ud af hvornår vi skal prøve at få ham til at sove.
Ofte så går der 1 time til 1 ½ med amning, skiftning og hygge ved puslepuden og så prøver vi at få ham til at sove men det lykkes bare langt fra altid. Når han ligger på puslepuden har vi mange gode stunder med snak, sang, massage og lignende, men hvis f.eks. han har spist færdig og stadig er vågen derefter så går der ikke lang tid før han bliver ked af det og begynder at græde/skrige og så er det det er svært at få ham til at sove.
Venlig hilsen
Emils mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder