Brev:
Svær at få til at falde i søvn - 1 mdr.
Hej igen
Her kommer så det andet spørgsmål som er ifm. søvn og det at få ham til at falde i søvn. Nogle gange falder han i søvn når han har spist og så får han lov til at blive liggende der i noget tid inden vi prøver at liste ham over i liften (dette gælder både dag og nat). Ofte så sker der det at han vågner.
Vi prøver så at lade ham ligge i liften mens vi vugger den, prøver at give ham sutten og stryger ham over kinden. Nogle gange virker det slet ikke fordi han begynder at græde/skrige og så tager vi ham op på arm igen hvor han så ofte falder i søvn. Men så er det ofte det samme igen når vi så prøver at ligge ham.
Når han ligger i liften og vi prøver at få ham til at falde i søvn så kan det godt være at det lykkes at få ham til at falde hen men lige så snart vi tror at nu sover han så vågner han op, strækker sig, laver lyde og begynder at sprælle ...
... med arme og ben. Taber han sutten kan det være svært at få ham til at tage den igen – ofte bliver han hidsig hvis vi prøver at give ham den.
Har du nogle gode råd til hvordan vi nemmere får ham til at falde i søvn?
Hvor længe bør babyer i hans alder hhv. være vågen og sove i løbet af dagen? Jeg synes nogle gange det kan være svært helt at finde ud af hvornår vi skal prøve at få ham til at sove.
Ofte så går der 1 time til 1 ½ med amning, skiftning og hygge ved puslepuden og så prøver vi at få ham til at sove men det lykkes bare langt fra altid. Når han ligger på puslepuden har vi mange gode stunder med snak, sang, massage og lignende, men hvis f.eks. han har spist færdig og stadig er vågen derefter så går der ikke lang tid før han bliver ked af det og begynder at græde/skrige og så er det det er svært at få ham til at sove.
Venlig hilsen
Emils mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.