Annonce

Annonce

Brev:

Ammeproblemer - 1 mdr.


23. juli 2009

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Ammeproblemer - 1 mdr.

Hej Helen.

Jeg har problemer med amningen af min anden datter på 7 uger.
Jeg fik åbne sår på brystvorterne 4-5 dage efter fødslen og de ville ikke hele, derfor brugte jeg suttebrik tre uger frem. Da hun var til femugers tjek havde hun ikke taget nok på i vægt, kun 100 gram på to uger, så derfor supplerede jeg med cirka 50 ml erstatning på flaske om aftenen i en uge. Da hun tog fint på igen stoppede jeg med erstatningen efter cirka en uge.

Der har været problemer med hendes sutteteknik stort set lige fra starten og den er ikke blevet bedre nu hvor hun er 7 uger. Jeg har svært ved at få hende til at gabe ordenligt op over brystet, hun vil hellere suge sig fast. Der kommer tydelige svuplyde når hun sutter, så der kommer luft med ind, og hun gylper en del bagefter og er længe om at komme af med bøvserne. Det er især irriterende om natten, da må jeg tage hende op flere gange inden hun kan falde i søvn igen. Hvis hun ikke ...


Annonce

... er ordenligt udhvilet når hun spiser bliver hendes sutnning endnu værre og hun bliver irriteret og kløjs helt i det. Det er mest galt med den ene brystvorte som vender lidt indad, men der er også problemer med den anden.

Jeg koncentrerer mig meget om at lægge hende mave mod mave, med brystvorten ud for næsen. Men alligevel kommer der luft med ind. Især i starten når brystet er fyldt har hun svært ved at få ordenligt fat.

Jeg tænker på om jeg skal malke ud i løbet af dagen og give mælken på flaske om natten, for hun er bedre til at tage flasken - men ødelægger jeg så hendes træning i at sutte på brystet? Hun bruger sut når hun falder i søvn - er det noget skidt?

Endelig tænkte jeg på om jeg skal begynde at malke lidt ud lige inden hun skal spise, for at tage det værste tryk, er det en god ide?

Jeg vil meget gerne fortsætte med at amme, men det er meget hårdt når det ikke fungerer særlig godt.

Venlig hilsen Tina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce