Brev:
Mad og søvnproblemer - gennem lang tid!
Hej Helen,
Vi har altid det problem, når vi holder weekender og ferier at vores lille datter nægter at spise. Det er naturligvis også et problem til daglig, men vi mærker det nok ikke på samme måde, da hun jo er i dagpleje.
I dagplejen til daglig spiser hun - men ikke overvældende meget - og hun er ikke så nem at få til at prøve noget nyt.
Hendes aktivitetsniveau er godt synes jeg og hun vejer 11 kg og er lidt over 21 måneder.
Vores problem er nok at hun får for meget at drikke i løbet af dagen (kun sammen med os). Da hun nægter at spise (både måltider og mellemmåltider) kan hun nogle gange presse os til at give hende en flaske mælk i løbet af dagen.
For at give dig et billede af hvor lidt hun spiser, fik hun f.eks. i går: lidt corn flakes med mælk og lidt juice til morgenmad, 2 mundfulde banan samt en bid rugbrød til middagsmad, lidt kartoffel og 2 bidder hakkebøf til aftensmad - det var ...
... det hele i løbet af dagen! Vi synes nogle gange at det er en reel magtkamp vi har gang i - men ved ikke om det bare er vores fejlfortolkning af en presset situation.
Om natten er hun sulten - sikkert fordi hun ikke har spist ret meget i løbet af dagen. Dette resulterer i at hun får lov at få mælk om natten - i går kan jeg regne ud at hun fik ca. en liter letmælk sammenlagt i løbet af dagen og natten. Vi er udemærket klar over at det er alt for meget mælk og at det påvirker hendes appetit i løbet af dagen.
Vores spørgsmål er hvad gør vi? hvordan får vi sutteflaskerne fra hende om natten?
Vi har tilbudt hende vand og saft istedet - men det afviser hun og hun bliver meget vred hvis hun ikke får mælken om natten. Skal vi f.eks. tilbyde hende en banan, lidt brød eller andet mad om natten eller er det bare endnu en dårlig vane at få startet på?
Håber du kan hjælpe:O)
Med venlig hilsen
Vibeke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.