Brev:
Start i vuggestue - 9 mdr.
Kære Helen!
Jeg håber du har haft en dejlig sommerferie.
Så kom tiden hvor min barsel synger på sidste vers. Det sidste år er simpelthen gået så hurtigt. Det er på en gang skræmmende og også dejligt at tænke på at skulle på arbejde igen. Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til mit job (som sygeplejerske) som jeg elsker, men alligevel ville jeg hellere gå hjemme hos Maj altid hvis jeg kunne, så der er en meget tve-tydig fornemmelse jeg har i maven.
Jeg kan få tårer i øjene ved tanken om at hun skal afleveres og tænker også meget over, hvordan vi får hverdagen til at hænge sammen. Jeg går ned på 32 timer og med weekendvagter hver 3. weekend i 12 timers vagter, så det giver jo en hel del fridage i løbet af hverdagene. Vi begynder at køre hende ind i institutionen d. 3 august og d. 12. august skal jeg starte på arbejde. Spørgsmålet går på hvordan vi gør det bedst?
Maj er stadig meget et trygheds-barn som har det bedst med at være i favnen på mor, når vi er nye steder eller der kommer gæster på besøg. Far kan også bruges lidt efterhånden, men helst mor når jeg er der. Far har været alene med hende en del gange her i sommerferien, hvor jeg så er kørt et par timer og har lavet nogle ting med min bonusdatter som har været her i 3 uger. Det er gået fint, men hun er meget omklamrende når jeg kommer hjem. Hun er aldrig blevet passet af andre endnu...(!)
Vi er dog begyndt at observere at hun er blevet mere modig her de sidste par uger, hun kan finde på at kravle ind i andre rum end der hvor vi er og kravler også lidt på opdagelse når vi er i haven, hvor hun før ikke turde kravle længere væk end et par meter og så blev helt ulykkelig. Hun er også begyndt at turde tage lidt kontakt til andre når vi f.eks er ...
... ude at handle, før begyndte hun at græde hvis kassedamen kiggede på hende eller sagde noget til hende, nu kan hun godt få et lille smil. Det er rigtig dejligt at se. Familiemedlemmer som vi ser ofte vil hun også godt være ved (meget lidt) uden at begynde at græde lige så snart hun kommer derover. Sidder hun hos mig er der ingen problemer så charmere hun og stor-trives med at være i centrum.
Hun skal gå i en integreret institution et sted som vi er helt trygge ved og som har et værdigrundlag som hendes far og jeg helt kan stå inde for. Pædagogerne virker meget kompetente og der er en rigtig god stemning når man træder ind af døren. Vi har kun hørt godt om dem og vores nabo har arbejdet i den gruppe hun skal gå i og har også kun godt at sige om dem. De er 12 børn på stuen og 4 pædagoger til at tage sig af dem så de er rimeligt normeret.
Da vi var til indkørings-samtale sagde pædagogen at de ville anbefale, at jeg var der så meget som muligt med Maj i den første uge, at det var mig som gav hende mad, mig som puttede hende til formiddagslur og middagslur osv. Hvad er dine erfaringer mon med det? Jeg tror ikke pædagogerne kan få lov til noget som helst med Maj når jeg er der. F.eks gider hun ikke spise eller drikke når både far og jeg er der og far tilbyder hende noget, så er det kun mor. Er jeg der ikke kan far sagtens bruges. Er det bedre jeg så trækker mig eller er det fint på den måde?
Er der nogle reaktioner vi skal være særligt opmærksomme på og hvad tænker du om at jeg har Maj hjemme på fridage også i indkøringsperioden? Er det bedre for hende at komme afsted hver dag?
Undskyld det blev lidt langt, men jeg bekymrer mig en hel del... måske unødigt?
Tak for dine tanker og hjælp.
Med venlig hilsen
Sus
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...