Brev:
Ingen effekt af laktolosen - 2 mdr.
Hej Helen
Vi er nye medlemmer og glæder os til at høre fra dig :-)
Vi har en datter på 3 ½ og har lige fået nr. to datter d 14-05-09. Fødslen gik hurtigt (to timer). Vores spørgsmål går på vores datter på næsten 10 uger. Hun får kun flaske (ammet de første tre uger).
Fra uge 4 begyndte hun at græde rigtig meget og havde hård afførring. Vi skiftede modermælkserstatningen ud fra Nan 1 til grøn allomin. Det hjalp ikke og derfor sagde lægen vi skulle give hende 3 ml laktolose 1 gang hver dag. Dette gjorde vi samtidig med at hun fik zoneterapi 6 gange. Hun begyndte så at få blød gul afførring dagligt. Vi trappede derfor ud af laktosen, da det så fint ud med afførring i uge 8. Men hun pressede stadig meget i løbet af dagen og havde tidspunkter hvor hun stadig var utrøstelig ked af det og pruttede meget, derfor sagde egen sundhedspl. da hun var på besøg i uge 9 at vi skulle opstarte med laktosen igen. Hun sagde at det ikke kunne skade tarmene og hun ikke kunne få dovne tarme af det.
Vores spørgsmål er så om det kan være rigtigt at vores datter ”bare” kan køre videre hver dag på samme dosis laktolose uden det giver dovne tarme eller at tarmene bare vænner sig til det og det ingen nytte giver.? Hvor længe kan/skal vi blive ved med grøn allomin og evt laktolose?
I denne ...
... omgang synes vi ikke vi har set en synlig effekt af laktolosen (hun kommer dog af med en lille smule blød gul afførring ca dagligt) Hun græder desværre flere gange i løbet af dagen pga. maven.
Det skal siges at vi hver dag giver hende bad for at lindre maven, vi cykler med hendes ben og massere maven. Hvis du har andre forslag må du meget gerne skrive dem.
En anden ting vi kunne bruge lidt ekspertise omkring, er hendes måltider og rytme. Hun spiser i løbet af en dag (indtil videre) max. 610 ml, er det ok for hende ikke at spise mere? (Hun vejede d. 10 juli 5200 g og 58 længde) Hun spiser 5-6 gange i døgnet. Hun har ikke lyst til flere gange eller mere da hun afviser flasken hvis vi tilbyder den oftere.
Nogle måltider spiser hun 170 ml og andre 40 ml. Hun kan nogle aftener/nætter sove 10 timer uden at vågne op, er det ok? Andre aftener får hun flaske omkring 19 eller 20 og sover så til ca 1.30 får flaske og sover igen til ca. 5 -6 om morgenen. Hun er ikke glad for at sove i længere tid i løbet dagen, heller ikke selvom vi går tur med barnevognen, så der kan vi ikke rigtig sige hun har en rytme.
Hun smiler, pludre og er en meget stærk pige og utrolig aktiv på sit legetæppe samt nysgerrig.
Håber du kan finde rundt i vores brev og glæder os til svar.
Hilsner fra Sanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...