Brev:
Sove på maven - 2 mdr.
Kære Helen!
Tak for dit hurtige svar og de mange gode råd.
Vi er nu begyndt at putte vores lille datter på maven i barnevognen og så har hun ingen problemer med at sove- sover nærmest som et helt "almindeligt" spædbarn:-). Desværre kan vi om dagen ikke komme til at vende hende om på ryggen eller siden- så tungt sover hun simpelthen ikke, så hun vågner med det samme, når vi vender hende.
Jeg bryder mig virkelig ikke om, at hun sover på maven, når alle anbefalinger går imod dette, men hvad pokker gør vi? Når hun får sovet ordentligt i sin barnevogn og ikke bare powernapper hos os dagen lang er hendes humør meget bedre og appetiten lader også til at være større. Som jeg skrev til dig i mit første brev, så bruger vi sådan en lille vejrtrækningsalarm, der kan sidde i blekanten, men jeg er stadig lidt utryg ved det. Jeg kigger i barnevognen hvert 5. minut og får jo derfor ikke slappet så meget af.
Hvad tænker du om det?
Sidst på aftenen sover hun tungt nok til at vi kan vende hende, så om natten sover hun på ryggen.
Der er stadig lidt vrøvl med hendes spiseri, men det at hun sover mere, sammenholdt med at vi har købt Bornfree sutteflaskerne har helt sikkert hjulpet og de fleste dage kommer hun op i nærheden af det hun bør drikke. Men måden hun når der på, er altså ikke så elegant:-). Hun spiser typisk 20 ml. Er derefter 10-15 min. om at bøvse. Spiser så 20-30 ml. og så tager det tilsvarende lang tid, før hun får bøvset af igen og sådan fortsætter det. Ofte går der 1 time til halvanden før vi er igennem måltidet og når der så er gået 3-4 timer fra måltidets start så begynder cirkuset forfra.
Nogle gange har jeg prøvet at stoppet måltidet efter 45 min., men når der så er gået en ½ time brokker hun sig gevaldigt og vil have mere mad... Nogle gange kan hun slet ikke komme af med bøvsen selvom jeg kan se, at det plager hende. I de situationer prøver jeg bl.a. at ...
... lægge hende op på skulderen, bære hende rundt, hvor hun ligger på maven hen over min arm, sidde med hende, så hun sidder oprejst, massere hendes mave lidt, men nogle gange er der bare ikke noget, der virker... Har du andre råd i den henseende til at hjælpe hende med bøvsene som driller så meget?
Her i weekenden er spisningen ikke bedre af, at min mand og min store datter er hjemme. Lillesøster reagerer en del på, at der er lidt mere larm og uro og at tingene er anderledes end i hverdagen, hvor det bare er mig og hende. Jeg prøver at gå afsides, så der er fred, når hun spiser, men det er godt nok svært, når hun spiser så mange timer i løbet af dagen, vores store datter skal jo også have lov at være her.
Det fungerer ikke rigtig, når min mand giver hende mad (han vil ellers meget gerne), så mor her er meget på for tiden, synes jeg! Men sådan må det åbenbart være lige nu.
Du spurgte for øvrigt, hvordan det går med vores store datter og til det må jeg sige, at det går forrygende! Hun stortrives i vuggestuen, er meget udadvendt og glad og langt fremme motorisk og sprogligt. Når personalet i vuggestuen (eller andre) hører om, hvordan hun var som lille og alle de problemer, vi havde med hende, så nægter de næsten at tro det, fordi hun er så velafbalanceret nu og har meget nemt ved at tilpasse sig nye situationer.
Det er da også gået langt bedre, end jeg havde turde håbe på. F.eks. havde hun jo også store spiseproblemer som lille og nu er det slet ingen problemer. Hun kan lide ALT og hendes livret er blomkål!:-).
Til slut kunne jeg godt tænke mig at høre, hvordan man behandler på sådan en spædbarnspsykiatrisk afdeling. Hvis man nu f.eks. når frem til, at spiseproblemerne skyldes hendes indlæggelse og sygdom, hvad kan man så gøre ved det? Ved voksne ville man vel benytte en form for samtaleterapi, men hvad med et lille barn?
Rigtig god weekend.
Kærlig hilsen
Didde
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.