Brev:
Meget lidt søvn om natten og mad
Hej Helen.
Min pige er forfærdentligt tidlig på den om morgenen!!
Hun bliver lagt til at sove omkring kl. 19.30 (sover imellem 19 og 20 generelt). Og så står hun op kl. 5 - for tiden endda oftere kl. 4.30! Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan hun ikke har brug for mere nattesøvn, og så er det altså også temmeligt hårdt for os forældre at skulle stå op så tidligt. Min aften stopper kl. 20.30, hvor jeg bliver nødt til at gå i seng (for jeg skal som regel også op min. 1 gang om natten og give sut). Hvis jeg går i seng senere end det, så er hele den efterfølgende dag bare ødelagt.
Hun bliver RASENDE, hvis jeg forsøger at lægge hende ned igen og give sut. Hun ER bare vågen. Selvom jeg ville brygge en flaske MME sammen til hende, så ville det bare heller ikke hjælpe - hun er alt for vågen. Men de efterfølgende 2 timer er hun til gengæld ofte meget pjevset. Morgenen foregår som regel med at se TV, for hun har ikke energi til andet. Hun får selvfølgeligt noget morgenmad, men det er egentligt vist heller ikke pga. sult at hun vågner så tidligt, for hun får ikke altid morgenmad lige med det samme. Det virker mest som om at hun er "bange" for at gå glip af noget. :-s
Hun er startet i vuggestue for et par uger siden, og indkøringen er gået perfekt. Nu har hun så lige været syg i en uges tid med omgangssyge og "forkølede ører" ...
... bagefter med feber. Det har selvfølgeligt også noget at gøre med de urolige nætter. Men selv på en normal dag står hun op så tidligt.
Overvejer lidt noget kraniosakral-terapi eller zoneterapi på hende. Har du nogle erfaringer på det punkt?
Et andet spørgsmål er om mad: hun spiser stadig ikke selv. Hvis vi giver hende tallerkenen og en gaffel, så er der måske 1½ bid der ryger ind. Resten smider hun på gulvet etc. Det er selvfølgeligt herligt for hende at sidde med sådan en omgang, men hun får jo ikke noget mad på den måde, så jeg mader hende oftest (altid). Hvor meget kan jeg forvente at hun skal kunne - vil jo gerne høre, at det er helt normalt, og at hun nok skal lære det. (Og selvfølgeligt lærer hun det!) Jeg tænker bare på, at hun jo ALDRIG får noget mad på den måde.
I vuggestuen sidder hun jo også på samme måde, og jeg kan jo høre, at hun ikke spiser særligt meget. Ikke unormalt iflg. pædagogerne (og det er sikkert rigtigt), men jeg tænker bare, at hun da må blive sulten i løbet af 10 minutter efter et måltid, når hun ikke spiser noget.
Men min bekymring er sikkert ubegrundet - hendes vægt er fin, og hun udvikler sig fint. Så måske er det bare mig, der skal stikke hende gaflen, og så lade hende rode rundt med maden...
PS: hun får altid en portion havregrød eller øllebrød inden putning, så hun er mæt om aftenen.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.