Brev:
Nattesøvnen og aftensmaden - 12 mdr.
Hej Helen
Jeg skriver lige fordi der for tiden er to store emner, som jeg ikke synes kører optimalt, og egentlig ikke har gjort nogen tid. Det drejer sig om nattesøvnen og aftensmaden.
Lad os starte med søvnen: Min datter viser de første træthedstegn som regel ved 20-tiden, så der lægger vi hende gerne i seng. Enten sker der det at hun totalt vågner op og tror det hele er en fest eller at hun falder i søvn og vågner efter en halv time og så er total frisk. Vi har prøvet både at tage hende op igen og lade hende ligge, men uanset hvad ender den næsten med at blive midnat inden hun sover, og det er bare ikke optimalt for nogen.
Om dagen sover hun alt i alt ca 3 timer i barnevognen fra kl ca 9-12 og måske en liller powenap om eftermiddagen, når jeg har hende hjemme. Ved dagplejen siger dagplejen at hun får ca 1 time om formiddagen og så et par ...
... timer efter frokosten. Jeg aner ikke hvordan vi skal få hende til at sove noget før og bedre om aftenen, for hvis hun ikke får sine lure i løbet af dagen bliver hun også umulig at have med at gøre. Når hun er puttet om aftenen skal der ingenting til at hun fx vågner igen og et lille knirk i en gulvbrædde så rejser hun sig op for at kigge.
Vores ulvetime herhjemme starter ca kl 16.00 og aftensmaden forløber med skrig og skrål og snyden mad i munden på hende. Hun spiser normalt en stor portion grød til morgenmad, rugbrødshapser til frokost, frugt om eftermiddagen, altsammen uden problemer men så til aftensmad gider hun bare ikke. Det er også svært at finde på noget mad til hende for hun virker ikke klar til vores mad men gider heller ikke købe-glas-mad og samtidig vil hun helst spise selv.
Håber du har nogle ideer til hvordan vi kan få vendt dette rundt.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.