Brev:
Nattesøvnen og aftensmaden - 12 mdr.
Hej Helen
Jeg skriver lige fordi der for tiden er to store emner, som jeg ikke synes kører optimalt, og egentlig ikke har gjort nogen tid. Det drejer sig om nattesøvnen og aftensmaden.
Lad os starte med søvnen: Min datter viser de første træthedstegn som regel ved 20-tiden, så der lægger vi hende gerne i seng. Enten sker der det at hun totalt vågner op og tror det hele er en fest eller at hun falder i søvn og vågner efter en halv time og så er total frisk. Vi har prøvet både at tage hende op igen og lade hende ligge, men uanset hvad ender den næsten med at blive midnat inden hun sover, og det er bare ikke optimalt for nogen.
Om dagen sover hun alt i alt ca 3 timer i barnevognen fra kl ca 9-12 og måske en liller powenap om eftermiddagen, når jeg har hende hjemme. Ved dagplejen siger dagplejen at hun får ca 1 time om formiddagen og så et par ...
... timer efter frokosten. Jeg aner ikke hvordan vi skal få hende til at sove noget før og bedre om aftenen, for hvis hun ikke får sine lure i løbet af dagen bliver hun også umulig at have med at gøre. Når hun er puttet om aftenen skal der ingenting til at hun fx vågner igen og et lille knirk i en gulvbrædde så rejser hun sig op for at kigge.
Vores ulvetime herhjemme starter ca kl 16.00 og aftensmaden forløber med skrig og skrål og snyden mad i munden på hende. Hun spiser normalt en stor portion grød til morgenmad, rugbrødshapser til frokost, frugt om eftermiddagen, altsammen uden problemer men så til aftensmad gider hun bare ikke. Det er også svært at finde på noget mad til hende for hun virker ikke klar til vores mad men gider heller ikke købe-glas-mad og samtidig vil hun helst spise selv.
Håber du har nogle ideer til hvordan vi kan få vendt dette rundt.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Cykelstol
De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.
Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.
Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...