Brev:
Skriger, hvis vi dropper amningen om natten
Hej Helen
Vi har en sød og dejlig datter (har to større piger på hhv. 5½ og 11 år). Hun er trivelig, vokser godt og er nysgerrig og godt igang med at spise grød og mos og drikker vand og lidt sødmælk/modermælkserstatning (er noget skeptisk herfor) af kop.
Hun har et fast sovemønster om dagen og er glad for at sove i sin barnevogn - sover et 2-3 timer formiddag og 1½-2 timer om eftermiddagen. Problemerne begynder til natten;
Hun bliver stadig ammet og bliver ammet meget op til sengetid kl. ca. 20-21. Merete sidder hos hende, ammer hende og synger godnatsange og lægger hende i hendes egen seng når hun har sluppet brystet. Så vågner hun rigtigt hurtigt herefter - hver ½-1 time, hvor hun er helt utrøstelig, uanset om vi sidder hos hende, holder en hånd på hende så hun kan mærke os eller ligger ved siden afhende i vores egen seng og aer hende og snakker sagte til hende.
Hun er nem at trøste, hvis Merete tager ...
... hende over til sig og ammer hende, men så gentager sceancen sig igen efter ca. 1 time. Til sidst falder Merete jo derfor så ofte i søvn med hende i dobbeltsengen og resten af natten går så med i halvvågen tilstand at vende sig fra side til side, så hun kan få noget mere at spise.
Forsøger vi at droppe amningen om natten skriger hun voldsomt i 2 timer, hvorefter vi må give os.
Vi synes det er så hårdt om natten og mor skal indenfor en overskuelig fremtid starte på arbejde igen. Hun bruger ikke sut og sutteflaske.
Nu skal der snart ske noget radikalt - måske det vil være løsningen at droppe amningen helt? Vi har i flere måneder nu gået og troet det snart blev bedre om natten, men der er ikke nogen forskel at mærke.
Hun får et godt aftenmåltid med grøntsagsmos og kød kl. 17.30 og en gang i mellem en portion grød lidt senere, men det gør overhovedet ingen forskel.
Hvad gør vi?
Med venlig hilsen
Lars & Merete
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.