Brev:
Vores datter slår ved aflevering i vuggestuen
Kære Helen,
Tak for din hjælp sidste gang vi henvendte os :0)
Vi har dog stadig et problem når vi afleverer vores datter i vuggestuen.
Derhjemme udviser vores datter ikke udadreagerende adfærd, hverken mod lillebror eller de andre børn i området hvor vi leger. Hun kan, når hun føler sig irettesat eller ikke må bestemme sparke ud eller slå efter os - altså mor og far, aldrig andre i familien.
Dog kommer slå manien op i hende når hun bliver afleveret om morgenen. Hun er stadig ny i vuggestuen, har gået der halvanden måned og vi kan forstå på personalet at hun ikke udviser denne adfærd når vi er gået, kun i afleverings situationen. Dette er vi fuldstændige uforstående overfor og har svært ved at finde den rigtige metode for at forhindre dette.
Vi er hurtige med at stoppe hende og forklarer at det må man ikke, det gør ondt på xxx, skal vi ikke lege ...
... istedet for osv. Vi har sat os udenfor vuggestuen og forklaret at når vi kommer ind skal vi være søde, og har også prøvet at fjerne os fra hende. Hun fortryder hurtigt når vi siger at så går vi altså, men dette er jo heller ikke holdbart at straffen så er at vi efterlader hende i institutionen - hvilket vi selvfølgelig ikke gør, men tager hende op og siger at man ikke må slå, for derefter at hygge lidt og derfra sige farvel.
Vi er på herrens mark med denne adfærd og håber at du kan give os et råd. For det er altså en noget afstumpet adfærd at rende rundt med. Især når hun sparker et 8 mdr gammel baby i hovedet og ikke holder inde når vi beder hende om det.
Vi er tydelige som voksne i familien og man er ikke i tvivl om at vi mener at hun skal holde inde når hun slår. Måske vi gør det rigtige men at det tager tid - hvad mener du??
Kærlig hilsen
Børnenes Forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
Viden om børn:
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.