Brev:
Flytning - 2 år, 4 mdr.
Hej Helen,
Nu har jeg taget mig sammen og meldt mig ind i klubben :-) Kan godt bruge et godt råd!
Min lille familie står overfor en del omvæltninger i den kommende tid og jeg er lidt i tvivl om, hvordan vi takler det bedst i forhold til vores søn, Frederik, på 2 år og 4 mdr.
Efter lang tids overvejelser har vi besluttet at rykke hele familien op og flytte fra Sjælland til Jylland for at være tættere på familie og venner. Vi glæder os meget og tror, at det vil lette vores hverdag meget, fordi vi så kan få hjælp fra bedsteforældrene (som så gerne vil hjælpe til og er tæt knyttet til vores søn).
Det skal lige siges, at jeg er gravid med nummer 2, som ankommer i august (om 2 mdr.)
Da jeg har læst en del om hvor vigtigt det er, at der ikke sker for store omvæltninger lige oveni at Frederik skal være storebror, så har vi valgt at vente med at flytte til 1. december. På det tidspunkt er Frederik 2 år og 10 mdr.
"Problemet" eller udfordringen er, at vi ikke i første omgang kan flytte ind i vores nye hus, men må bo de første 6 mdr. i en lejlighed. Dvs. at det bliver til 2 flytninger indenfor kort tid.
Mens vi bor i lejligheden er jeg på barsel og min mand har orlov, så der er tid ...
... og plads til at tage sig ekstra af Frederik.
Frederik er en glad lille dreng, som er meget glad for at gå i vuggestue og glad for at være sammen med andre børn og i det hele taget andre mennesker.
Jeg spekulerer en del over, hvordan han vil klare at skulle være væk fra institutionslivet i en længere periode? (de 6 mdr. vi bor i lejlighed)
Vil han blot nyde at være meget sammen med familien og bedsteforældrene, eller vil det så være meget svært for ham at skulle starte i børnehave når vi er flyttet ind i vores nye hus til juni næste år?
Jeg synes nemlig ikke at han skal begynde i en institution mens vi bor i lejlighed for så at skifte til en ny når vi flytter igen!
Evt. er det en mulighed at han, når han fylder 3 til marts, vil kunne starte i børnehaven hvor han skal gå senerehen. På den måde kommer der ikke både en flytning til hus og et institutionsskift oveni hinanden.
Alternativt kan man vel sørge for at gå i legestue med ham, så han møder nogle andre børn.
Hvad mener du vil være bedst?
Hvordan tror du han vil tage det med 2 flytninger indenfor kort tid? Og hvad gør vi bedst for at hjælpe ham hvis han synes det er svært?
Håber at du kan hjælpe!
Mange hilsner
Line
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.