Svar: Hvordan slutter vi nat-ammeriet?
Kære Jannie
Det er for det første vigtigt at din datter får mad og væske nok i løbet af dagen og hvordan en dag kan se ud, kan du se i den plan jeg netop har sendt dig i tidligere svar :o)
Men derudover er det også vigtigt at du ved, at det er et helt reelt behov at få mælk om natten, med den alder din datter har. Hun vil derfor naturligt have behov for amning inden putning, igen omkring midnat og igen tidlig morgen. Det er faktisk hensigtsmæssigt at amningerne ligger her, da det giver bedre plads til indtaget af mad i dagtimerne og samtidig ofte også giver en mere rolig søvn :o)
Det er altså amningen midt nat, du skal forsøge at springe over og det vil her være rigtig fint, at du i stedet for at lægge din datter til brystet, ...
... prøver at få hende videre i søvnen ved at hjælpe hende med at skifte stilling, få dynen om sig, blive kærtegnet, blive beroliget af dine kærtegn og af din stemme.
Din datter er lige nu i separationsfasen og har derfor brug for at mærke at du er der, hunhar brug for nærheden, den fysiske kontakt og skal naturligt, som du skriver, ikke græde sig i søvn :o) Derfor er det fint at du forsøger at berolige hende og hjælpe hende til både fysisk og mental ro, når hun vågner op - men midt om natten er det altså uden brystet :o)
Evt. kan far tage over midt nat, fordi han ikke forbindes med amning. Det hjælper nogle familier og gør at barnet falder hurtigere til ro ...
Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.