Svar: Sove i hængekøje
Kære Trine
I Danmark er det ikke så benyttet at børn sover i hængekøjer, som det er mange andre steder i verden. Vores erfaring med det er derfor ikke særlig stor og det er svært at finde anbefalinger omkring det ...
Min umiddelbare tanke er at de mindste børn, naturligt nyder at blive svøbt og blive vugget og her kan en form for hængekøje være rigtigt fint. Man kan købe f.eks. en slyngevugge og de fleste børn vil nyde at sove i en sådan når de er små.
Nogle børn elsker det også når de bliver større, måske fordi de har vænnet sig til det og genkendeligheden giver ro. Men andre børn vil omkring 6 måneders alderen og senere begynde at sove uroligt, fordi de i den alder har brug for at kunne skifte stilling. Det irriterer dem at ligge på samme måde, de har det bedre med at sove på maven og bliver frygteligt frustreret, når de ikke kan vende og dreje sig, finde en stilling der passer dem at sove videre i.
Så der er altså både ...
... for og imod. For nogle er det guld værd, det giver roen, barnet sover længe, man kan vugge barnet lige stille, når det græder og på den måde hjælpe barnet videre i søvnen - for andre får det ikke den effekt man havde ønsket - og især når barnet bliver ældre og begynder at have behov for kunne gøre stillingsskift under søvn.
Vores anbefaling om søvn i Danmark lyder at barnet sover på et fast underlag med babydyne og uden puder og løse tæpper. Lagnet skal være tætsluttende om madrassen og store bamser eller andre sovedyr bør ikke findes i sengen. Det er også vigtigt at barnet ikke har det for varmt, lokalet bør være køligt og man skal sikre sig at barnets påklædning er passende og at barnet kan komme af med varmen. Men som sagt, er erfaringen med brug af hængekøjer til børn ikke stor i Danmark, så måske kan du finde vejledninger og anbefalinger fra udlandet ...
Jeg håber du kan bruge ovenstående tanker videre, fortsat held og lykke :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.