Brev:
Farsyg og omklamrende
Hej Helen
Har skrevet til dig før ang. at Emil hænger i buksebenene når vi laver aftensmad og sådan har det nok altid været. Men de sidste små to måneder har han gjort det hele dagen også når vi gør alt for at fylde forældre-depotet op. Feks. i påskeferien hvor vi var sammen hele døgnet en lille uge. Det ændrede ikke på det. Hvis vi sidder stille kan han godt lege selv eller kravle ind i andre rum, men hvis vi rejser os op hænger han i bukserne. Dit råd med at gå i den anden grøft og rigtigt tumle osv med ham, kan der næsten ikke blive plads til når han hele tiden hænger der.
Et andet og nyt problem er, at han er frygtelig far syg. Når far er der er det KUN ham der duer. Jeg må lige få et knus når jeg kommer fra arbejde men ellers hænger han på far. De seneste dage har det været så grælt, at han nærmest skriger hvis han kommer over til mig fordi far lige skal på toilettet. Det gør så ondt indeni, og jeg bliver i tvivl om det er fordi jeg har for travlt med at få ordnet alt det huslige eller om det bare er et godt tegn på at far har været med og er engageret i ham.
Rent praktisk kan jeg fortælle, at vi prøver at ...
... deles om det huslige man har lidt forskellige standarder. Nikolaj (Far) kan sagtens slappe af selvom huset flyder, det har jeg lidt svært ved. Nikolaj er næsten altid den der giver mad (har tænkt på om det er derfor, for sådan er det jo med dyr =:)) og jeg skifter ble. Desuden er det mig der bader hver aften og det elsker han.
Syntes ellers at vi er gode til at være ligeværdige forældre. Jeg har fri onsdag hvor jeg har ham hjemme og Nikolaj arbejder tre holdsskift og sommetider weekend hvilket også betyder hverdage alene med Emil. Jeg håber sådan at det bare er fint og naturligt, men den dårlige somvittighed over, at der hele tiden er vasketøj, oprydning og andre praktiske gøremål nager også.
Har du et godt råd, skal jeg bare sætte mig og være tilgængelig og evt "gennemtrumfe" at Emil må nøjes med mig og så lade far vaske tøj. Eller skal jeg sige "ok, sådan er det nu, så kan jeg ligesågodt lave noget andet ? Jeg vil jo ikke overskride hans grænser. ... Og skal det evt være mig der giver mad ?
Skal lige sige, at når nikolaj ikke er der, overtager jeg rollen. Så vil han have mig hele tiden.
Venlig hilsen
Lene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.