Annonce

Annonce

Svar: Gider ikke amning mere


23. april 2009

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Dorte

Det lyder ud fra din beskrivelse som om at din mælkeproduktion er dalet og at det er derfor din dreng ikke længere er særlig interesseret i brystet. Du fortæller, at du tilbyder brystet, han enten afviser eller dier kortvarigt og når du derefter tilbyder ham en flaske, så drikker han et fuldt måltid af flasken - ofte mellem 150-200ml. Det siger mig, at det er begrænset, hvor meget mælk han får hos dig og det du skal overveje er derfor, hvorvidt du vil arbejde på at sætte din mælkeproduktion op.

Du kan øge din mælkeproduktion ved at amme hyppigere end du gør lige nu, men du kan også øge den ved at bruge en brystpumpe og det kunne være en mulighed for jer. Jo hyppigere du ammer / får stimuleret dit bryst, jo mere mælk kommer der. Det giver altså mere mælk at amme hver 2 time (eller bruge brystpumpen hver 2 time) end at gøre det hver 4 time. Du kan således øge din mælkemængde ved at stimulere brystet mere end det bliver i øjeblikket.

Da din dreng fortsat tager imod brystet nogle gange og således ikke afviser det fuldstændig, så kan en øgning af mælkemængde godt hjælpe dig og du kan således godt være heldig at han tager fat igen og ikke fortsat afviser fuldstændig. Men der skal være noget at komme efter, ellers gider han ikke og bliver frustreret ...

Du kan, når han ligger ved brystet dryppe lidt mælk (udmalket modermælk eller mme) i mundvigene på ham med en engangssprøjte, så han kan mærke at der er noget at komme efter og derfor tager fat. Du kan også stimulere brystet lidt og få mælken til at løbe lidt inden du lægger ham til, så han ikke skal arbejde helt så meget for det og det går lidt lettere, ligesom når han spiser af flasken.

Og så skal du naturligvis overveje hvordan du har det med amning og med at give flaske og hvad du gerne vil. Du skal vurdere, hvordan du helst vil ...


Annonce

... prioritere dine ressourcer. Hvis du allerede har langt mange kræfter i at få amningen til at fungerer, så tænker du måske at den kamp orker du ikke igen og det er fair nok. Modsat, har du det måske sådan at der skal kæmpes og så må du gøre det.

Du skal her overveje hvad du ønsker for fremtiden. Hvis du hører til de kvinder som rigtig gerne vil amme til barnet er 1 år, så er det fint at arbejde på og kæmpe for amning nu. Men hvis du ved med dig selv, at det er et spørgsmål om amning et par måneder mere og så vil du faktisk gerne at din dreng tager flaske, så han kan blive passet af andre, far kan tage over om natten osv. så synes jeg du skal lade tingene gå sin gang og amme det han vil nu - og så give flaske, når det passer bedre.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Du skriver at hans natlige opvågninger gør det svært at hænge sammen efterhånden og derfor tænker jeg, at du naturligvis også skal medtænke dette i dine overvejelser omkring "kæmpe for amning eller ej..". Det er kun du, som kan mærke, hvad der er rigtigt at gøre, hvad der er bedst for jer begge to / alle tre :o)

Med hensyn til natlig uro, så lyder det som om at han har behov for stillingskift, en beroligende hånd og en gang imellem en sut og lidt mad og det lyder umiddelbart som om at du reagerer hensigtsmæssigt på disse ting. Hvorfor han bliver ved med at vågne er derfor svært at svare på ... Spørgsmålet er om I måske forstyrrer hinanden? Hvad ville der ske, hvis han nu blev puttet på eget værelse og fik lov til at tumle rundt alene om natten? Du skulle naturligvis fortsat reagere, når han vågner, græder og har behov for din hjælp, men nogle gange kan han måske godt komme videre i søvnen uden at du reagerer og det at I begynder at ligge i hvert sit rum, kunne måske hjælpe til dette ...

Jeg håber mine tanker hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke og fortsat god weekend :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce